Αντιλαμβανόμενος τις ανάγκες της αγοράς, εν μέσω γεωστρατηγικών αναταράξεων, ο εφοπλιστής Νίκος Τσάκος προχώρησε στην εξαγορά 5 επιπλέον δεξαμενόπλοιων που θα προστεθούν στον στόλο της TEN Ltd.

H ναυτιλιακή εξαγόρασε δυο aframax (dwt μεταξύ 80-120.000 μετρικών τόνων) με δυνατότητα κίνησης με LNG, κατασκευασμένα το 2023, ένα suezmax τάνκερ κατασκευασμένο το 2019 και δυο aframax με scrubbers, κατασκευασμένα το 2018 και το 2019, όλα από τη νορβηγική Viken Crude.

Τα πλοία έχουν σε ισχύ συμβόλαια ναύλωσης με μεγάλη ενεργειακή εταιρία για τα επόμενα δύο έτη, με τα σταθερά έσοδα από τις χρονοναυλώσεις να ξεπερνούν συνολικά τα 100 εκατ. δολάρια. 

«Μετά την πώληση 9 πλοίων τους τελευταίους 12 μήνες και έχοντας ξεκινήσει το πρόγραμμα ανανέωσης δεξαμενόπλοιων που κινούνται με LNG, είμαστε στην ευχάριστη θέση να αποκτήσουμε αυτόν τον σύγχρονο οικολογικό στόλο και υπογραμμίζουμε τη δέσμευση της TEN να λειτουργεί φιλικά προς το περιβάλλον πλοία για να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών μας», σχολίασε ο κ. Γιώργος Σαρόγλου, Πρόεδρος & COO της TEN.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ