Η εξαμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών του MSCI οδήγησε τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank στον βασικό δείκτη MSCI Global Standard. Από τις 28 Μαϊου οι μετοχές των δύο τραπεζών αφαιρούνται από τον δείκτη MSCI Global Small Cap και εντάσσονται στον βασικό δείκτη προκαλώντας ροή επενδυτικών κεφαλαίων από τα passive funds.

Για τη μετοχή της Eurobank, οι εισροές που υπολογίζει η Bernstein και αφορούν μόνο τις εισροές από τη μετάβαση στον μεγαλύτερο δείκτη και όχι τις πιθανές εκροές από την έξοδο στον δείκτη Small Cap είναι 92,9 εκατ. μετοχές ή 10,03 φορές την ημερήσια συναλλακτική δραστηριότητα.

Η Société Générale υπολογίζει ότι οι εισροές στη μετοχή της Eurobank θα είναι της τάξεως των 91,37 εκατ. μετοχών ή 77 εκατ. δολάρια ή 9,96 φορές την ημερήσια συναλλακτική δραστηριότητα.

Για την περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας, η Bernstein υπολογίζει ότι οι εισροές θα διαμορφωθούν σε 27,4 εκατ. μετοχές ή 6,46 φορές την ημερήσια συναλλακτική δραστηριότητα σε μετοχές. Η Société Générale υπολογίζει ότι οι εισροές στη μετοχή θα είναι της τάξεως των 26,99 εκατ. μετοχών ή 59,07 εκατ. δολαρίων ή 6,5 φορών την ημερήσια συναλλακτική δραστηριότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ