Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο S&P 500 σημείωσε πτώση μέχρι τις 2,641 μονάδες μετά από ένα εντυπωσιακά θετικό άνοιγμα, μόνο για να γυρίσει σε αρνητικό πρόσημο και απώλειες της τάξεως των 100 μονάδων μέχρι σχεδόν τις 2,600 μονάδες, απ όπου και «μάζεψε» μέρος των απωλειών για να κλείσει στις 2641 μονάδες.

Αυτές οι κινήσεις με έντονη μεταβλητότητα και εναλλαγή προσήμων είναι χαρακτηριστικές των πτωτικών αγορών στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν σχηματισμούς στήριξης.

Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι μια ανοδική αντίδραση με μικρότερες ή μεγαλύτερες διαστάσεις θα λάβει χώρα σύντομα. Εάν εστιάσουμε στο γράφημα θα μπορέσουμε να παρατηρήσουμε πως προσπαθεί να σχηματίσει μια δευτερεύουσα πτωτική ορμή η οποία θα έφερνε τον δείκτη στις 2,550 μονάδες, εν τούτοις δεν πιστεύουμε οτι θα ολοκληρωθεί αυτός ο σχηματισμός και θα «ξαναπιάσουμε» τις 2,700 μονάδες σύντομα.

*Σχόλιο του Ιωάννη Κανταρτζή (http://www.ikantartzis.com/), οικονομολόγου κι εκδότη του διεθνούς περιοδικού TRADERS’, με ειδίκευση στα παράγωγα προϊόντα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here