Το 1972 πέρασε την πύλη της οδού Σοφοκλέους ως εταιρεία ΒΙΟΣΩΛ που κατασκεύαζε ενεργοβόρες θερμαντικές συσκευές.

Σήμερα, 50 χρόνια μετά, συνεχίζει τη διαδρομή ως UNIBIOS εταιρεία διατηρήσιμης ανάπτυξης, διαχείρισης υδάτινων πόρων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Unibios Ορφέας Μαυρίκιος, παρουσίασε χθες την σημαντική αύξηση της ζήτησης σε Ελλάδα και εξωτερικό σε ότι αφορά την επεξεργασία και επαναχρησιμοποίηση νερού και υποσχέθηκε μικρή αλλά διατηρήσιμη κερδοφορία.

  • «Γενικά, φαίνεται πως πρόκειται για μια καλή χρονιά. Υπήρχαν προγραμματισμένες επενδύσεις που είχαν αναβληθεί λόγω της πανδημίας και τώρα υλοποιούνται. Μέχρι σήμερα τουλάχιστον, η κατάσταση της ευρύτερης οικονομικής αβεβαιότητας δεν φαίνεται να έχει ανακόψει τη ζήτηση»

Ο κ. Μαυρίκιος δεν απέκλεισε στοχευμένες εξαγορές μικρότερων εταιρειών με στόχο τις συνέργειες και την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Η Unibios συνεχίζει και φέτος την ανοδική πορεία των λειτουργικών κερδών.

Το 2021, ο κύκλος εργασιών της αυξήθηκε κατά +16,1% (στα 8,5 εκατ. ευρώ) με EBITDA στο 1,287 εκατ. ευρώ (στο 15,2% επί των εσόδων). Τα προ φόρων κέρδη της αυξήθηκαν από τα 42,2 εκατ. € σε 551,6 εκατ. ευρώ.

Οι επιδόσεις του 2021 ήταν οι υψηλότερες των τελευταίων πέντε ετών, με τα ίδια κεφάλαια να διαμορφώνονται στις 31/12/2021 στα 12,83 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Ορφέας Μαυρίκιος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει αυτή την περίοδο πρόθεση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, αν και από πέρυσι η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων έχει εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, εφ’ όσον κρίνει ότι κάτι τέτοιο εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εταιρείας. Οι τρέχουσες κεφαλαιακές ανάγκες καλύπτονται επαρκώς, αναφέρθηκε, ενώ πολύ πιθανόν θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί και μια ενδεχόμενη εξαγορά.

Η UNIBIOS εξετάζει τις επιλογές για την αξιοποίηση μέρους του ακινήτου που διαθέτει η εισηγμένη εταιρεία στη Μαγνησία για να αξιοποιήσει το αυξημένο ενδιαφέρον σε σχέση με το παρελθόν στην ευρύτερη αγορά του real estate.

  • Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων είναι σημαντικό, ενώ περίπου το 30%-40% των ετήσιων εσόδων προέρχεται από επαναλαμβανόμενες εργασίες (πχ συντηρήσεις-διαχείριση παλαιότερων συμβάσεων).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here