Δέσμη μέτρων στήριξης της επιχειρηματικότητας πρότεινε η «Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη».

Το ΙΟΒΕ μελέτησε τις προτάσεις και εξηγεί πως θα οδηγήσουν σε αύξηση του  Εθνικού Εισοδήματος (ΑΕΠ) κατά 3 δισ. ευρώ το χρόνο (σε βάθος χρόνου μέχρι 5,5 δισ.), δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Τα πέντε συγκεκριμένα μέτρα περιλαμβάνουν:

  1. Ταχύτερες αποσβέσεις για επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό,
  2. Μείωση του μη μισθολογικού κόστους της εργασίας,
  3. Περιορισμό του κόστους της ενέργειας,
  4. Μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων
  5. Αύξηση της ενίσχυσης των επενδύσεων στη μεταποίηση από Κοινοτικούς πόρους (ΕΣΠΑ).

Παρουσιάζοντας τη μελέτη ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Νίκος Βέττας υπογράμμισε τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα (ο σχετικός δείκτης είναι υψηλότερος από τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό) και τη μείωση του κόστους δανεισμού του Δημοσίου ενώ επεσήμανε την ανάγκη για:

  • «δράσεις που θα εκμεταλλευθούν στο μέγιστο βαθμό τα όποια δημοσιονομικά περιθώρια για να ενισχυθούν οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης».

Η χρήση του δημοσιονομικού χώρου πρέπει να γίνει με λογική και σοφία, τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της «Ελληνική Παραγωγή» Μιχάλης Στασινόπουλος επεσήμανε ότι το αποτέλεσμα της εφαρμογής των μέτρων θα είναι πολλαπλασιαστικό.

  • «Αν έλθει η Volkswagen ή μια μεγάλη εταιρεία, τόνισε, θα αλλάξει η εικόνα της χώρας. Θα δείξει ότι θέλει τη βιομηχανία και θα μπει στο ραντάρ των διεθνών και εγχώριων επενδυτών».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο Υπουργός Ανάπτυξης Αδ.Γεωργιάδης όμως με μια αποστομωτική αλλά και τελείως άκαιρη για μείζων πρόβλημα επένδυσης απάντησή του στην ερώτηση αν θα έρθει καποια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία να παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα ειπε πως δεν θα ειναι εφικτό διότι δεν έχει μεγάλη αγορά η χώρα για να απορροφήσουν τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα…! αν ειναι δυνατόν να ειναι πρωτεύον προτεραιότητα την σήμερον ημέρα αυτό το επιχείρημα..λυπούμαι ειλικρινά…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here