Πιο ευχάριστες και απλές φιλοδοξεί να κάνει τις μετακινήσεις των Αθηναίων, και  των τουριστών της Πρωτεύουσας  η Hive (μέλος του ομίλου Daimler), μέσω της πλατφόρμας ενοικίασης  ηλεκτροκίνητων πατινιών που θα λειτουργήσει σύντομα στην ελληνική αγορά.

Τα ηλεκτρικά πατίνια θα τοποθετούνται από την Hive σε στρατηγικά σημεία της Αθήνας (στάσεις μετρό, εμπορικές πιάτσες, δημοφιλείς πλατείες κλπ) και όποιος επιθυμεί θα μπορεί να τα νοικιάζει με χρονοχρέωση.

Η διαδικασία θα γίνεται ως εξής:

Οι ενδιαφερόμενοι αφού  κατεβάσουν την εφαρμογή της Hive στο κινητό τους (είναι συμβατή με συσκευές Android και iOS) θα μπορούν να δουν σε χάρτη που ακριβώς βρίσκονται  τα διαθέσιμα πατίνια στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων.

Στη συνέχεια αφού ο χρήστης  προσεγγίσει το πατίνι θα μπορεί με το κινητό του να “σκανάρει” τον κωδικό qr code που έχει το πατίνι σε εμφανές σημείο του τιμονιού , με χρέωση ένα ευρώ συν 0,15 ευρώ ανά λεπτό. Στην οθόνη της εφαρμογής εμφανίζεται εκτός από τις  θέσεις των διαθέσιμων πατινιών και η κατάσταση της μπαταρίας τους.

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε  ότι χωρίς τη διαδικασία που μόλις περιγράψαμε το πατίνι μένει «κλειδωμένο» δηλαδή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί,  ενώ όταν ο χρήστης το ξεκλειδώσει και το χρησιμοποιήσει πρέπει στο τέλος να το «ξανακλειδώσει» μέσω της εφαρμογής  για να σταματήσει η χρέωση και να μπορεί να το χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας ανέφεραν ότι προς το παρόν η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μόνο στα όρια του Δήμου Αθηναίων, και ότι από τους βασικούς  στόχους της είναι να αφήνει  ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα  και να δημιουργεί θέσεις εργασίας για νέους ανθρώπους που θέλουν να δουλεύουν σε ένα αντικείμενο που τους αρέσει.

Η Hive ξεκίνησε τη λειτουργία της το φθινόπωρο του 2018 από τη Λισαβόνα και στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος της mytaxi, της εταιρείας της Daimler που έχει εξαγοράσει και την ελληνική Beat (πρώην Taxibeat). Στην πορτογαλική πρωτεύουσα έχουν αναπτυχθεί περισσότερα από 600 ηλεκτροκίνητα πατίνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ