Εκτός αγοράς διαχείρισης «κόκκινων» δανείων έθεσαν εαυτούς 4+1 servicers, μην προχωρώντας σε ανανέωση της άδειας λειτουργίας τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του NPL Confidential πρόκειται για τις Hoist, Pepper, Cerved και SFS (Special Financial Solutions), ενώ τη σχετική απόφαση θα λάβει προσεχώς και η Resolute.

Στο μεταξύ, τον έλεγχο των φακέλων των 18 εταιρειών διαχείρισης που κατέθεσαν αναλυτικά στοιχεία της δραστηριότητάς τους, προκειμένου να συνεχίσουν τις εργασίες τους, ξεκινά η Διεύθυνση Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), με τα αποτελέσματα της νέας αδειοδότησης να αναμένονται τον Ιούνιο. Από τον έλεγχο ενδεχομένως να είναι μικρότερος ο αριθμός των servicers που θα παραμείνουν εντέλει στην αγορά, δεδομένου ότι βάσει Νόμου θα πρέπει να διαθέτουν υπό διαχείριση χαρτοφυλάκιο.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, καμία εταιρεία διαχείρισης δεν υπέβαλε αίτηση για τη λήψη άδειας αναχρηματοδότησης, δυνατότητα που τους παρέχει το νέο θεσμικό πλαίσιο υπό τον όρο να διαθέτουν αρχικό κεφάλαιο 4,5 εκατ. ευρώ. Ακόμη και ο Άνθιμος Θωμόπουλος που μετά την εξαγορά της Pillarstone φέρεται να έχει αιτηθεί την εκ νέου αδειοδότησή της, δεν προέβη στην επέκταση της άδειας, μεταθέτοντας για αργότερα τις σχετικές αποφάσεις. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο έμπειρος πρώην τραπεζίτης βολιδοσκοπούσε την είσοδο στην αγορά πιστώσεων, το ενδιαφέρον για την οποία χαρακτηρίζεται ως θερμό, αν και… προφορικό, αφού η ΤτΕ δεν έχει δεχθεί καμία τέτοια αίτηση.