Δυναμικό το αποτύπωμα της Παπαστράτος σε κοινωνικό-οικονομικό επίπεδο και για το 2017.

Τα στοιχεία που προέκυψαν από την παρουσίαση της Έκθεσης* με τίτλο «Για το αύριο, σήμερα», που πραγματοποιήθηκε παρουσία δημοσιογράφων, είναι ενδεικτικά της θέσης της Παπαστράτος στη βιομηχανία, αλλά και του ρόλου της στην ελληνική οικονομία. Το Βanks ήταν εκεί και τα κατέγραψε.

Με 1,2 δισ. ευρώ συνολικό κύκλο εργασιών, 1,1 δισ. ευρώ συνεισφορά σε φόρους (συμπεριλαμβανομένων ΦΠΑ και ΕΦΚ), 2,2% συμμετοχή επί  των εσόδων του κράτους, 85 εκατ. ευρώ συνεισφορά προς Έλληνες προμηθευτές με αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, 4,9 εκατ. ευρώ σε ενέργειες για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου καπνικών προϊόντων και απορρόφηση του 50% της ελληνικής παραγωγής ανατολικών καπνών και 150.000 χρήστες Iqos σε λιγότερο από ένα χρόνο  η Παπαστράτος παράγει αδιαμφισβήτητα προστιθέμενη αξία στο ελληνικό επιχειρείν.

Λειτουργώντας σαν πολλαπλασιαστής αξίας, η Παπαστράτος το 2017 δημιούργησε προστιθέμενη αξία 157 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε 0,1% του ΑΕΠ.

Υπολογίζεται πως κάθε 1 ευρώ προστιθέμενης αξίας της Παπαστράτος, δημιούργησε 2,3 ευρώ προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία, αυξημένο κατά 66,7% σε σχέση με το 2016.  

Σε επίπεδο απασχόλησης η Παπαστράτος έκανε ακόμη πιο ισχυρό το θετικό της αποτύπωμα, αυξάνοντας κατά 24,6% τον αριθμό των εργαζομένων της.

  • 897 άμεσες θέσεις εργασίας
  • 091 έμμεσες θέσεις εργασίας
  • Κάθε μία θέση εργασίας της Παπαστράτος υποστηρίζει έμμεσα 2,5 θέσεις εργασίας στο σύνολο της οικονομίας
  • 30 εκατ. ευρώ σε μισθοδοσία και αμοιβές
  • Λοιπές παροχές προς τους εργαζομένους αξίας 2,4 εκατ. ευρώ

Με στόχο να «αφήνει πίσω της μέλλον» για όσο το δυνατόν περισσότερους η Παπαστράτος έχει διαθέσει 2,4 εκατ. ευρώ σε δράσεις και πρωτοβουλίες εταιρικής υπευθυνότητας από το 2009 έως και το 2017.  Οι επενδύσεις σε κοινωνικές δράσεις το 2017 ανήλθαν σε 272.000 ευρώ.

Σημαντική όμως ήταν και η επίδραση στο περιβάλλον με δραστική μείωση των αρνητικών επιπτώσεων από τη λειτουργία της εταιρείας.

  • Το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώθηκε το 2017 στο εργοστάσιο της Παπαστράτος προήλθε από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
  • Η Παπαστράτος μείωσε κατά 85% τις εκπομπές CO2 (kg GHG)
  • Η συνολική ποσότητα αποβλήτων μειώθηκε κατά 19%

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, Χρήστο Χαρπαντίδη, «Η Έκθεση της ΕΥ καταδεικνύει ότι πράγματι το 2017 ήταν μια χρονιά – σταθμός για την Παπαστράτος. Ήταν η χρονιά που γυρίσαμε σελίδα στην ιστορία μας, ανακοινώνοντας μια μεγάλη επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ για τη μετατροπή του εργοστασίου μας σε μονάδα αποκλειστικής παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το πρώτο προϊόν δυνητικά μειωμένου κινδύνου, το IQOS. Πήραμε την απόφαση να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την παραγωγή τσιγάρων, με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για όσο το δυνατόν περισσότερους. Τα στοιχεία της πρώτης Έκθεσης του κοινωνικο-οικονομικού μας αποτυπώματος επιβεβαιώνουν ότι εδώ και 9 δεκαετίες η Παπαστράτος συνεχίζει να κάνει πράξη τη δέσμευσή της να αφήνει πίσω της μέλλον. Πιστεύουμε ότι και το 2018 συνεχίσαμε στο ίδιο πλαίσιο και με ακόμη πιο θετικά αποτελέσματα. Με κάθε μας κίνηση επιδιώκουμε σταθερά να φέρνουμε το αύριο, σήμερα, για την οικονομία, την κοινωνία, το περιβάλλον. Είμαστε περήφανοι γιατί αυτή μας η προσπάθεια μετατρέπεται σε απτό, μετρήσιμο αποτέλεσμα για την Ελλάδα».

Περισσότερα στοιχεία για την Έκθεση μπορείτε να βρείτε εδώ.

*Η Έκθεση βασίζεται σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το τμήμα υπηρεσιών Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής της ΕΥ Ελλάδος. Η πρώτη αναλυτική αποτύπωση της συνεισφοράς της Παπαστράτος στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον αφορά στο 2017, χρονιά που σηματοδότησε την έναρξη της επένδυσης ύψους 300 εκατ. ευρώ, για την μετατροπή του εργοστασίου της σε ένα από τα πρώτα κέντρα αποκλειστικής παραγωγής καπνικών προϊόντων νέας γενιάς της Philip Morris International.

Ιάκωβος Καργαρώτος, Αντιπρόεδρος Παπαστράτος
Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here