Περισσότερα από 2.000 άτομα που αναζητούν δουλειά στον χώρο του τουρισμού δίνουν σήμερα το “ παρών” στη Θεσσαλονίκη, στην Ξενοδοχειακή Ημέρα Καριέρας που διοργανώνει η Workathlon.

Όπως ανέφερε, η διευθύντρια επιχειρηματικής ανάπτυξης Ιωάννα Ψωμοπούλου, η συγκεκριμένη δράση διοργανώνεται για τρίτη χρονιά στη Θεσσαλονίκη και έχει μεγάλη ανταπόκριση, όχι μόνο από τους υποψηφίους αλλά και από τους εργοδότες, καθώς φέτος συμμετέχουν 40 ξενοδοχειακές μονάδες εκ των οποίων μόνο το 10% είναι family hotels. 

“ Από τα ραντεβού που γίνονται, προκύπτει ότι ένας στους δύο βρίσκει δουλειά”, αναφέρει η κ. Ψωμοπούλου και εξηγεί: “ Εμείς φέρνουμε σε μια πρώτη επαφή υποψηφίους και εργοδότες μέσω της ηλεκτρονικής μας πλατφόρμας, οι οποίοι στη συνέχεια συναντιούνται στην ημέρα καριέρας, για να έχουν προσωπική επαφή. Η επαφή αυτή είναι καθοριστικής σημασίας”.
Οι ηλικίες των υποψηφίων από τη Βόρεια Ελλάδα είναι στην πλειονότητά τους 20 με 30 αλλά υπάρχουν και μεγαλύτεροι σε ηλικία υποψήφιοι που ενδιαφέρονται για κάποια θέση στελέχους, σύμφωνα με την κ.Ψωμοπούλου. 

“ Ο ενδιαφερόμενος για εργασία δεν έχει καμία υποχρέωση, παρά μόνο να εγγραφεί στην πλατφόρμα και να δώσει τα στοιχεία που απαιτούνται. Για εμάς οι πελάτες είναι τα ξενοδοχεία, οι εργοδότες”, διευκρινίζει η κ.Ψωμοπούλου.
Η επόμενη Ημέρα Καριέρας θα γίνει την επόμενη Πέμπτη στην Κρήτη και ακολουθεί στις 6 Φεβρουαρίου μια ακόμη Ημέρα Καριέρας στην Αθήνα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here