Ιούλιος-Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2020, είναι οι μήνες που θα φέρουν την Ελληνική Οικονομία πίσω στον χρόνο, στην εποχή της δραχμής, με το ΑΕΠ να διαμορφώνεται στα επίπεδα της διετίας 1996-1998.

Τουρισμός, κατανάλωση και ακίνητα, στήριξαν την Ελλάδα στην δεκαετία της κρίσης. Ήρθε όμως ο κορωνοϊός για να μετατρέψει το πλεονέκτημα σε μειονέκτημα και το 3ο τρίμηνο του 2020 θα αναδείξει επίδοση του Ακαθάριστου Εγχώρι­ου Προϊόντος αντίστοιχη με αυτή που είχε 24 χρόνια πριν…

Στο 3ο τρίμηνο του 2020, πολύ δύ­σκολα θα αποφευχθεί το διψήφιο ποσοστό ύφεσης στην Ελληνική Οικονομία.

Δεν υπήρχε lockdown, οι επιδόσεις ωστόσο του Τουρισμού (άρα και της κατανάλωσης) ήταν απογοητευτικές, με την ποσοστιαία μείωση των εσόδων να ξεπερνά ακόμη και το –80%.

Τον Σεπτέμ­βριο λαμβάνονται ολοένα και περισσότερα περιοριστικά μέτρα. Η ψυχολογία της αγοράς επηρεάζεται από την ανησυχία για το 2ο κύμα της πανδημίας που εκδηλώθηκε νωρίτερα του αναμενομένου, κάτι που αναμένεται να απο­τυπωθεί ιδιαίτερα έντονα και στους δείκτες της κατανάλω­σης.

Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ήδη κινούνται με βασικό σενάριο για ύφεση της τάξεως του 8%-9% κατά τη διάρκεια του 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here