Συγκρατημένα αισιόδοξες για το μέλλον εμφανίστηκαν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες της Ελλάδας (Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς) κατά τη διάρκεια συνεδρίου που διοργάνωσε χθες η UBS στο Μιλάνο. Όλες οι τράπεζες μίλησαν με αισιοδοξία για τις εξελίξεις στο λειτουργικό περιβάλλον, για τη σταθεροποίηση του πολιτικού σκηνικού (κυρίως σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της κυβέρνησης με τους πιστωτές) καθώς και για τα αποτελέσματα των stress tests.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών του κλάδου, η εισροή καταθέσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα ανέλθει στα 5-7 δισ. ευρώ φέτος και θα προέλθει από τρεις βασικές πηγές: Από επαναπατρισμό κεφαλαίων από το εξωτερικό, οργανική ανάπτυξη το καλοκαίρι (κυρίως λόγω του τουρισμού) και ανακύκλωση ρευστότητας για επιχειρηματικούς σκοπούς.

Σε ό,τι αφορά τα stress tests, οι τράπεζες επιβεβαίωσαν ότι τα σενάρια που θα χρησιμοποιηθούν στη διαδικασία είναι καλύτερα από ό,τι φοβούνταν και σε κάποιες περιπτώσεις καλύτερα από αυτά που χρησιμοποιούν στις αντίστοιχες εσωτερικές τους διαδικασίες. «Εκτίμησή μας είναι ότι σε αυτό το σημείο, καμία από τις τράπεζες δεν περιμένει ένα αποτέλεσμα που θα οδηγήσει σε άμεση ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της UBS.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ