Ξεπέρασε τα 375 εκατ. Ευρώ η χρηματιστηριακή αξία της ΚΡΙ ΚΡΙ , δηλαδή 75% υψηλότερα από τέτοιες μέρες πέρυσι…

Η είσοδος στην μεγάλη αμερικανική αγορά έχει αλλάξει θεαματικά τις προοπτικές της Σερραϊκής γαλακτοβιομηχανίας.

Ήδη στα ράφια δικτύων λιανικής των ΗΠΑ έχει τοποθετηθεί το Greek Frozen Yoghurt της ΚΡΙ-ΚΡΙ, με στόχο την μαζικότερη παρουσία του από το 2025.

Σε προχωρημένο στάδιο οι επαφές του Παναγιώτη Τσινάβου με επιτελείς της Walmart, που εάν και εφ’ όσον ευοδωθούν θα αποτελέσουν το game changer deal για τη σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία, από την στιγμή που οι κωδικοί του συγκεκριμένου προϊόντος τοποθετηθούν στο δίκτυο του μεγαλύτερου λιανέμπορα διεθνώς.

 

Συγκριτικό πλεονέκτημα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας η πρώτη ύλη-γιαούρτι-από τις πιο trend τάσεις στην αγορά των ΗΠΑ συνδυαστικά με τον χρόνο διατήρησης του παγωτού- φθάνει μέχρι τα δύο χρόνια- που διευκολύνει μία παραγωγό εταιρεία σε ζητήματα μεταφοράς, αποθήκευσης-συντήρησης κ.λ.π

Πρακτικά αυτή η λεπτομέρεια δεν προϋποθέτει τη δημιουργία μονάδα παραγωγής στις ΗΠΑ- πλην όμως θα πρέπει να διευθετηθούν σωρεία γραφειοκρατικών ενεργειών, πιστοποιήσεων κ.λ.π τις οποίες υλοποιεί ήδη η εισηγμένη.

Η ΚΡΙ-ΚΡΙ δοκίμασε το Greek Frozen Yoghurt στην αγορά της Ιταλίας– μία από τις δύο κύριες εξαγωγικά/Ηνωμένο Βασίλειο η άλλη- με απόλυτη επιτυχία για να ακολουθήσουν Κορέα, Νορβηγία, Σιγκαπούρη κ.α.

Το γιαούρτι, σε ποσοστό 50%, αποτελεί την βάση του συγκεκριμένου προϊόντος που δοκιμάζεται-ήδη- σε μικρές/τοπικές αλυσίδες στην αμερικανική αγορά. Εχει προηγηθεί το “βάπτισμα” στην ιταλική αγορά με θεαματικά επιτυχή αποτελέσματα, δεδομένου ότι η Ιταλία είναι με το Ηνωμένο Βασίλειο οι 2 κυριότεροι εξαγωγικοί προορισμοί για την ΚΡΙ-ΚΡΙ.

Οι εξαγωγές αποτελούν άλλωστε για την ΚΡΙ ΚΡΙ σημαντικό πυλώνα της ανάπτυξής της.

Σήμερα εξάγει το γιαούρτι της, επώνυμο και ιδιωτικής ετικέτας, σε περισσότερες από 42 χώρες σε Ιταλία, Αγγλία, Γερμανία κ.ά.

 

Οι υψηλές εξαγωγές -σ.σ. αποτελούν το 50% του τζίρου της- σε συνδυασμό με τη θέση που έχει «κτίσει» στα ράφια των ελληνικών σούπερ μάρκετ οδηγούν σε διψήφια ανάπτυξη. Εφέτος προβλέπει άνοδο των πωλήσεών της σε αξία και όγκο πάνω από 10% -ήδη το πρώτο δίμηνο οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 15% σε όγκο και 11% σε αξία- ενώ πέρυσι ξεπέρασαν τα 210 εκατ. ευρώ.

Η σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Παναγιώτη Τσινάβο, αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό γιαουρτιού και το μερίδιό της αγγίζει το 50%. Στα επώνυμα γιαούρτια ελέγχει μερίδιο 16,1% σε αξία και 14,2% σε όγκο και βρίσκεται στη δεύτερη θέση πίσω από τη ΦΑΓΕ, που κατέχει μερίδιο 17,7% σε αξία και 15,4% σε όγκο.

Ηδη το team επισπεύδει επιπλέον επενδύσεις, ύψους 30 εκατ., προκειμένου να καλύψει την όλο και μεγαλύτερη ζήτηση. Μέρος ενός ευρύτατου επενδυτικού προγράμματος, μεθοδικά και συνετά σχεδιασμένο από τον Παναγιώτη Τσινάβο.

Παναγιώτης Τσινάβος

Διαδρομή υπόδειγμα, τόσο επιχειρηματικής όσο επενδυτικής ανάπτυξης με τον ίδιο να θυμάται πως, όταν το 2001 η μικρή ΚΡΙ-ΚΡΙ περνούσε την πόρτα της Παράλληλης Αγοράς αντλούσε 6 εκατ. ευρώ. Κεφάλαιο που είχαν εμπιστευτεί-τότε- λιγοστοί επενδυτές στον νουνεχή επιχειρηματία ο οποίος έκτοτε υλοποίησε επενδύσεις 100 εκατ. για να φθάσει, σήμερα, σε πωλήσεις μεγαλύτερες των 210 εκατ. (2023) που εάν κλείσει το deal με την Walmart θα εκτιναχθούν το 2025. Περίπτωση ενδεικτική η ΚΡΙ-ΚΡΙ εταιρείας με χρηστή και διορατική διοίκηση που αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρει το Χρηματιστήριο Αθηνών, η επενδυτική/επιχειρηματική κοινότητα πετυχαίνει την απόλυτη λειτουργική ανάπτυξη.

  • Πλέον, το “αγριοκάτσικο”, όπως αποκαλούν οι εδώ και καιρό πολυπληθείς μέτοχοι- κυρίως μικρού και μεσαίου βεληνεκούς/κατά κόρον σταθεροί καταναλωτές των εξαιρετικών προϊόντων της εταιρείας, είναι στα μεγάλα επενδυτικά σαλόνια.
  • Με αποτίμηση 385,2 εκατ., με τη μετοχή στα 11,65 ευρώ “σκαρφαλώνοντας” 21,61% από την αρχή του έτους και 84,34% σε διάστημα 52 εβδομάδων, είναι μία από τις ελάχιστες δίχως έναν “εγκλωβισμένο” σε αυτή την 23ετή χρηματιστηριακή πορεία.

Στα Top Picks της ΒΕΤΑ χρηματιστηριακής, από τις 27 Οκτωβρίου 2023-με τιμή-στόχο τα 10,72 (από τα 8,7 ευρώ), με την Eurobank Securities
να δίνει, στις 21 Φεβρουαρίου 2024, τιμή-στόχο τα 13,6 ευρώ, με σύσταση για αγορά (buy).

Τα 70 “γενέθλια” της εταιρείας φέτος, μότο το 70 χρόνια ελληνική γεύση και είναι μόνο η αρχή-όπως αναφέρεται στον ιστότοπο της- “γενέθλια”
που η διοίκηση εορτάζει, δημιουργώντας το πρώτο Θεματικό Πάρκο «Εργοστάσιο Παγωτού» στην Ελλάδα. Ενα μοναδικό και πρωτοποριακό πάρκο εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα για μικρούς και μεγάλους, αλλά και έναν πόλο τουριστικής έλξης για την πόλη των Σερρών και σημείο αναφοράς για τη βιομηχανία του παγωτού στην Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ