• «Έχουμε γυρίσει σελίδα, είμαστε ξανά μία αμιγώς ιδιωτική τράπεζα και έχει επέλθει συμφωνία με τον SSM για τη διανομή μερίσματος από τα κέρδη του 2023»

αποκάλυψε χθες ο CEO της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης, εκτιμώντας ότι τον Απρίλιο ο Εποπτης της Φρανκφούρτης θα επισημοποιήσει την έγκριση του. Η Alpha Bank είναι η μόνη εισηγμένη που από το 1949 έδινε σταθερά μέρισμα κάθε χρόνο, μέχρι το 2008 όταν με την έναρξη της κρίσης οι τράπεζες έλαβαν στήριξη με τις προνομιούχες μετοχές Αλογοσκούφη

Ο Βασίλης Ψάλτης αναφέρθηκε στο συμπαγές γκρουπ μετόχων, της Unicredit με τη Reggenboerg που δίνει αυτοπεποίθηση στη διοίκηση.

Η χρονιά θα κλείσει με καθαρή πιστωτική επέκταση 1 δισ. ευρώ και σύνολο χορηγήσεων στα 33 δισ. ευρώ με οριακή απόκλιση 1% από το στόχο.

Τα στοιχεία αυτά αντανακλούν όλο το κλίμα του 2023 με την υψηλή ρευστότητα που ευνοούσε τις μεγάλες αποπληρωμές – κυρίαρχη τάση στα τρία πρώτα τρίμηνα – να αποκαθίσταται σταδιακά, δημιουργώντας προσδοκίες ότι το 2024 η πιστωτική επέκταση θα είναι πιο ενισχυμένη

Αναφερόμενος στην αγορά της Ρουμανίας, είπε ότι η Αlpha Bank είχε επενδύσει στη θυγατρική της 450 εκατ., ενώ τα επενδεδυμένα κεφάλαια του νέου σχήματος (τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα στη Ρουμανία) που η Αlpha ελέγχει το 9,9% είναι 2,5 δισ. ευρώ

Το 2024 είπε δεν θα είναι μια εύκολη χρονιά, υπάρχουν ανοικτά θέματα που συνδέονται και με εκλογικές αναμετρήσεις, τονίζοντας ωστόσο ότι η Ελλάδα είναι όαση -όπως είπε χαρακτηριστικά- και αυτό το αναγνωρίζουν οι ξένοι επενδυτές, συγκυρία που σκοπεύει να εκμεταλλευτεί η τράπεζα.

Στο δ΄ τρίμηνο του 2023 η Alpha Bank υλοποιεί συνθετικές τιτλοποιήσεις 1,6 δισ. ευρώ και έχει πραγματοποιήσει άλλα 2,5 δισ. τα προηγούμενα τρίμηνα.

Παράλληλα η Alpha Bank είναι παρούσα σε όλες τις χρηματοδοτήσεις μεγάλων έργων σε ενέργεια, υποδομές, τουρισμό, ΔΕΔΔΗΕ, περιφερειακά αεροδρόμια, Ελληνικό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ