Τρεις μεγάλοι διαγωνισμοί για έργα με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) ξεκινούν με την εκδήλωση ενδιαφέροντος μέσα στον Σεπτέμβριο. 

Συγκεκριμένα, στις 10 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένη η εκδήλωση ενδιαφέροντος στο διαγωνισμό για το νέο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Υποδομών στην οδό Πειραιώς με ΣΔΙΤ προϋπολογισμού ύψους 140 εκατ. ευρώ.

Λίγο αργότερα, στις 22 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί, από τον διαδημοτικό σύνδεσμο διαχείρισης απορριμμάτων της Αττικής (ΕΔΣΝΑ) η εκδήλωση ενδιαφέροντος στους δύο διαγωνισμούς που προωθούνται με ΣΔΙΤ και ανταγωνιστικό διάλογο και αφορούν τις μονάδες επεξεργασίας σε Σχιστό και Φυλή. Ο προϋπολογισμός των δύο αυτών έργω, αγγίζει τα 700 εκατ. ευρώ.

Η ολοκλήρωση των διαγωνισμών για τις δύο μονάδες που προωθούνται με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου δεν αναμένεται πριν το τέλος του 2023, σύμφωνα με εκτιμήσεις όσων παρακολουθούν τη διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προσεχώς θα έχουμε και νέες εξελίξεις για δύο ακόμα διαγωνισμούς ΣΔΙΤ που αφορούν την Αττική. Ο πρώτος αφορά το διαγωνισμό για τη συντήρηση και λειτουργία του εξωτερικού υδροδοτικού συστήματος της Αθήνας και ο δεύτερος την προαστιακή γραμμή Άνω Λιόσια – Ελευσίνα – Μέγαρα, με αξιοποίηση της παλαιάς μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών – Πατρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here