Για το 2023 μεταθέτει η Εθνική Τράπεζα τη διαγωνιστική διαδικασία για το project Rafale. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της τράπεζας, από κοινού με την Deloitte που ενεργεί ως σύμβουλος επί της διαδικασίας, αποφάσισε να διαφοροποιήσει ελαφρώς το χρονοδιάγραμμα, εκτιμώντας πως οι τρέχουσες συνθήκες – σε οικονομία και αγορές – είναι μάλλον δύσκολες. Υπενθυμίζεται πως το αρχικό πλάνο προέβλεπε λανσάρισμα τα φθινόπωρο και ολοκλήρωση της συναλλαγής μέχρι τέλος του 2022, γεγονός που θα επέτρεπε στην τράπεζα να ελαφρύνει τον ισολογισμό της από στοιχεία ενεργητικού που δεν αποδίδουν εισόδημα.

Το project Rafale περιλαμβάνει ακίνητα (κυρίως κατοικίες – διαμερίσματα και μονοκατοικίες – αλλά και επαγγελματικά ακίνητα), τα οποία έχουν περιέλθει στην κατοχή της μέσω πλειστηριασμών, αξίας περίπου 100 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, σιγήν ιχθύος επικρατεί από το… μέτωπο της Τράπεζας Πειραιώς για το έτερο χαρτοφυλάκιο με ακίνητα, το project Terra. Οι πληροφορίες ήθελαν τις Bain και Brook Lane Capital να έχουν υποβάλλει δεσμευτική προσφορά, χωρίς, ωστόσο, μέχρι στιγμής να έχει βγει «λευκός καπνός». Σημειώνεται πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεμονωμένη συναλλαγή πώλησης ακινήτων που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στην ελληνική αγορά, καθώς αφορά σε περίπου 2.500 ακίνητα του Ομίλου Πειραιώς, εκτιμώμενης αξίας της τάξεως των 800 εκατ. ευρώ.   

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ