H Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ βρήκε τρόπο για να προχωρήσει η εξαγορά της Celgene από τη Bristol χωρίς να πληγεί ο ανταγωνισμός: Η Celgene θα πρέπει να πωλήσει το φάρμακο Otezla για την ψωρίαση.

Το φάρμακο κατέγραψε πωλήσεις πάνω από 1,6 δις δολάρια το 2018 και η πώλησή του θα καθυστερήσει το deal μεταξύ των 2 μεγαθηρίων ύψους 74 δις δολαρίων. Όλα δείχνουν ότι η τελική έγκριση της συγχώνευσης θα γίνει στις αρχές του 2020.

Η εξαγορά ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο, αλλά η έγκρισή της από τις ομοσπονδιακές αρχές καθυστερεί σημαντικά. Ο σχεδιασμός των δύο εταιρειών προέβλεπε ότι η συγχώνευση θα ολοκληρωθεί στο τρίτο τρίμηνο του 2019 και η νέα καθυστέρηση είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί ακόμη περαιτέρω η αξία των μετοχών των εταιρειών.

Γενικότερα, οι αναλυτές έχουν αντιμετωπίσει με έντονο σκεπτικισμό τη συμφωνία. Επισημαίνουν ότι και οι δύο εταιρείες αντιμετωπίζουν προβλήματα και είναι αμφίβολο αν η συμφωνία θα δώσει λύση.

Το ογκολογικό φάρμακο Opdivo που είναι η αιχμή του δόρατος της Bristol έχει μείνει πίσω, σε σύγκριση με το Keytruda της MSD. Η εξαγορά της Celgene θα εμπλουτίσει τις ογκολογικές θεραπείες, αλλά οι αναλυτές εκτιμούν ότι η συμφωνία ήταν περισσότερο μία κίνηση επιβίωσης για τη Bristol για να παραμείνει ανεξάρτητη και να μη γίνει στόχος εξαγοράς η ίδια…

 

Virus.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ