Στις Η.Π.Α. σήμερα ζουν 607 δισεκατομμυριούχοι. Πριν από 10 χρόνια οι δισεκατομμυριούχοι των Η.Π.Α. δεν ξεπερνούσαν τους 267.

Η κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Η.Π.Α. Federal Reserve αποκαλύπτουν ότι μέχρι το 2016, το 20% των ευπορότερων Αμερικανών είχαν στα χέρια τους το 88% του συνολικού πλούτου της χώρας, με το μερίδιο να είναι το υψηλότερο από την εποχή της παγκόσμιας κρίσης.

Την ίδια ώρα στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη, ο αριθμός των δικαιούχων για κουπόνια σίτισης υπερβαίνει τα 39 εκατομμύρια, ελαφρώς μειωμένος σε σχέση με το ρεκόρ του 2013, αλλά και πάλι αυξημένος κατά 40% σε σχέση με το 2008, παρά το γεγονός ότι ο πληθυσμός της χώρας έχει στο ίδιο διάστημα αυξηθεί μόλις 8%.

Επί 121 μήνες το ΑΕΠ των ΗΠΑ είναι σε τροχιά μεγέθυνσης. Οι αγορές καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Σε αυτό το περιβάλλον οι πλούσιοι βλέπουν την περιουσία τους να εκτινάσσεται σε άνευ προηγουμένου επίπεδα και οι υπόλοιποι παρακολουθούν. Η αξία της αμερικανικής αγοράς μετοχών έχει τριπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία και αυτός είναι ο κύριος παράγοντας, που διευρύνει τις οικονομικές ανισότητες στη χώρα, αφού οι επενδύσεις στη Wall Street είναι «σπορ», στο οποίο επιδίδονται τα ευπορότερα νοικοκυριά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here