Ισχυρά αποτελέσματα στο εννεάμηνο του έτους εμφάνισε η Cenergy Holdings, χάρη στα ενεργειακά έργα.

πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν σε 1,04 δισ. ευρώ, ενισχυμένες κατά +36% σε σχέση με το αντίστοιχο εννεάμηνο του προηγούμενου έτους (9Μ 2021: 766 εκατ. ευρώ).

Η λειτουργική κερδοφορία βελτιώθηκε σημαντικά με το αναπροσαρμοσμένο EBITDA να διαμορφώνεται στα 94,7 εκατ. Ευρώ για το εννεάμηνο του 2022 (+16% σε ετήσια βάση).

Ο τομέας καλωδίων εξακολουθεί να είναι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης του Ομίλου, ενώ ο τομέας σωλήνων χάλυβα ενίσχυσε την κερδοφορία του στο γ’ τρίμηνο του 2022.

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών αυξήθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, φτάνοντας σε νέο ιστορικά υψηλό επίπεδο 1,75 δισ. ευρώ στις 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Η αύξηση αυτή υποδηλώνει την προσήλωση του Ομίλου σε ενεργειακά έργα αλλά και τις σταθερές προοπτικές ανάπτυξης στο προσεχές μέλλον και για τους δύο τομείς.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά +51% σε ετήσια βάση φτάνοντας τα 53,1 εκατ. ευρώ (35,2 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2021), με τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους να ανέρχονται σε 44,1 εκατ. ευρώ (+44% σε ετήσια βάση από 30,5 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2021).

Σχολιάζοντας τις επιδόσεις του Ομίλου, ο κ. Αλέξης Αλεξίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Cenergy Holdings, δήλωσε:

  • «Οι ισχυρές επιδόσεις που καταγράφηκαν το 3 ο τρίμηνο του έτους επιβεβαιώνουν τη δυναμική της Cenergy Holdings, που πηγάζει κυρίως από τη δέσμευσή μας για προσθήκη αξίας σε ό,τι απαιτείται για την ενεργειακή μετάβαση.
  • Η Cenergy Holdings θα συνεχίσει να εκμεταλλεύεται τις παγκόσμιες τάσεις (megatrends) για βιώσιμη ανάπτυξη και θα παραμείνει αρωγός στην “πράσινη μετάβαση” που συντελείται διεθνώς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here