Παράταση έως το τέλος Ιανουαρίου, θα δώσει το Υπουργείο Οικονομικών έτσι ώστε να γίνονται οι μεταβιβάσεις ακινήτων με τις υφιστάμενες αντικειμενικές αξίες και όχι με τις νέες που θα ισχύσουν από το 2022 και οι οποίες σε ένα μεγάλο βαθμό είναι αυξημένες.

  • Στην αγορά επικρατεί το αδιαχώρητο σε συμβολαιογραφικά γραφεία, εφορίες, υποθηκοφυλακεία και κτηματολογικά γραφεία και είναι εκ των πραγμάτων αναγκαίο να δοθεί αυτή η παράταση διότι το σύστημα δεν μπορεί να διεκπεραιώσει όλον αυτόν τον όγκο δουλειάς.

Ένας από τους λόγους που έχει συσσωρευτεί μεγάλος όγκος δουλειάς, είναι και η πανδημία η οποία δεν επιτρέπει σε πολλούς φορολογούμενους να ολοκληρώσουν την συλλογή των δικαιολογητικών σε εύλογο χρονικό διάστημα.

  • Οι φορολογούμενοι τρέχουν αυτή την περίοδο προκειμένου να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και πιστοποιητικά (Πιστοποιητικό Τέλους Ακίνητης Περιουσίας – ΤΑΠ, βεβαίωση μηχανικού κ.λπ.).

Νέες αντικειμενικές

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην οδό Νίκης έχουν φτάσει όλο το προηγούμενο διάστημα πλήθος αιτημάτων για παράταση, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι με σημαντικές επιβαρύνσεις, από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών από την Πρωτοχρονιά.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι νέες αντικειμενικές αξίες εμφανίζονται αυξημένες έως και 250% σε έναν μεγάλο αριθμό περιοχών που αγγίζουν τις 7.000 σε όλη τη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ