16,4 δισεκατομμύρια ευρώ στο ΑΕΠ της Ευρώπης, δημιουργία και διατήρηση 224.300 θέσεων εργασίας το 2019: Αυτό είναι το τεράστιο αποτύπωμα της κινεζικής Huawei, που καταγράφεται στην έκθεση της Oxford Economics, με θέμα «Η Οικονομική Επίδραση της Huawei».

Η εταιρεία συνεισέφερε επίσης 6,6 δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικά έσοδα στις ευρωπαϊκές αρχές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η Huawei έχει επίσης διαδραματίσει ενεργό ρόλο στον τομέα της Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο πίνακας αποτελεσμάτων βιομηχανικών επενδύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) το 2019 κατέταξε την Huawei ως τον πέμπτο μεγαλύτερο επενδυτή στον τομέα R&D παγκοσμίως.

Το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας σημείωσε επίσης ότι η Huawei ήταν στην κορυφή της κατάταξης για αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας το 2019. «Οι επενδύσεις στο R&D – όπως αυτές της Huawei – είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να επιτευχθεί μια γενική αύξηση των παραγωγικών δυνατοτήτων στην Ευρωπαϊκή οικονομία», δήλωσε ο Pete Collings, Director of Europe and Middle East Economic Impact Consulting της Oxford Economics.

Ο Abraham Liu, Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Huawei στα Θεσμικά Όργανα της ΕΕ, δήλωσε: «Το 2019, η άμεση συμβολή της Huawei στο Ευρωπαϊκό ΑΕΠ ήταν Euro2,8 δισεκατομμύρια, με μέσο όρο ετήσιας ανάπτυξης 11,4% τα τελευταία πέντε χρόνια. Σε αυτή τη «μη συμβατική» χρονιά, η Huawei διασφαλίζει τη σταθερότητα και την ασφάλεια του δικτύου για να βοηθήσει τους ανθρώπους να δουλέψουν και να εκπαιδευτούν διαδικτυακά. Η Huawei έχει παρουσία στην Ευρώπη τα τελευταία 20 χρόνια και εργάζεται εντατικά για να ενσωματωθεί βαθιά στις τοπικές κοινότητες και να προωθήσει από κοινού την ανάπτυξη της βιομηχανίας. Στο μέλλον, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους εταίρους μας για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις και να δημιουργήσουμε μεγαλύτερη αξία».

Η έκθεση της Oxford Economics αξιολόγησε τη συνολική οικονομική επίδραση της Huawei στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της συμβολής της στο Ευρωπαϊκό ΑΕΠ, την απασχόληση και τους φόρους που δημιουργήθηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here