Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής αξιοπιστίας FITCH Ratings,  αναβάθμισε το Μακροπρόθεσμο IDR της INTRALOT στην κατηγορία “CCC +” αναγνωρίζοντας την επαρκή κάλυψη της εξυπηρέτησης του χρέους επί τη βάσει της πρόσφατης επιτυχημένης συμφωνίας με τους ομολογιούχους.

Στην έκθεση του μάλιστα ο Οίκος Fitch τονίζει μεταξύ άλλων ότι μετά την αναδιάρθρωσή της, η Intralot έχει χαρακτηριστικά επιχειρηματικού προφίλ (B- / Stable).

Aναγνωρίζει επίσης την επαρκή κάλυψη των δανειακών υποχρεώσεων της μητρικής και αναβαθμίζει και το παλαιό ομόλογο λήξης 2024 σε CCC+, ενώ παράλληλα λαμβάνει υπόψη τη συνεισφορά της αμερικανικής θυγατρικής στο λόγο ανάκαμψης (recovery ratio) του ομολόγου του 2024 με τη βαθμίδα RR4 (λαμβάνοντας υπόψη και περιορισμούς λόγω βαθμολογίας της χώρας έδρας που είναι η Ελλάδα).

Ο Fitch αναγνωρίζει την μεγάλη (διψήφια) ανάκαμψη της προ φόρων τόκων και αποσβέσεων κερδοφορίας EBITDA το 2021 από την κρίση της πανδημίας και υπολογίζει ότι το ενοποιημένο EBITDA του Ομίλου θα κυμανθεί στην περιοχή των €85-90 εκ τα ερχόμενα χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here