Το τοπ 100 των πιο επιδρστικών ανθρώπων της ναυτιλίας συνέταξε και παρουσίασε η εξειδικευμένη εφημερίδα του κλάδου Lloyds List, στην οποία “φιγουράρουν” 4 ηχηρά ελληνικά ονόματα.

Στη λίστα περιλαμβάνονται οι:

Μαρία Αγγελικούση (Angelicoussis Group): Βρίσκεται στη 12η θέση. Η μεγαλύτερη Ελληνίδα πλοιοκτήτης εστιάζει στα πλοία μεταφοράς LNG, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Γιώργος Προκοπίου (Dynacom/Dynagas/Sea Traders): Βρίσκεται στην 19η θέση της λίστας. Ο κ. Προκοπίου ετοιμάζεται για το μέλλον, με πάνω από 60 παραγγελίες νεότευκτων τάνκερ, πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίου και πλοίων μεταφοράς LNG.

Αγγελική Φράγκου (Navios Group): Βρίσκεται στη 21η θέση της λίστας. Η πλοιοκτήτης στοχεύει να αυξήσει τον έλεγχο σε μεγάλα λιμάνια και επιχειρήσεις logistics στη Νοτια Αμερική.

Ευάγγελος Μαρινάκης (Capital Group): Βρίσκεται στη 22η θέση της λίστας. Είναι ο πρώτος Ελληνας που προχωρά σε παραγγελία μεγάλων πλοίων μεταφοράς αμμωνίας και CO2.

Μελίνα Τραυλού (Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών): Βρίσκεται στην 25η θέση της λίστας. Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που ηγείται της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών υπογραμμίζει τις ευρωπαϊκές και εθνικές ευθύνες της ναυτιλίας.

Γιώργος Οικονόμου (TMS Group): Βρίσκεται στην 33η θέση. Ο Ελληνας πλοικτήτης δεν δείχνει να χάνει την διάθεση να αναλαμβάνει μεγάλα ναυτιλιακά στοιχήματα, ούτε να προσελκύει αντιδράσεις.

Κωστής Κωνσταντακόπουλος (Costamare): Βρίσκεται στην 37η θέση. Ο ειδικός στη μεταφορά κοντέινερ συνεχίζει να σκέφτεται εκτός πεπατημένης.

Πήτερ Λιβανός (GasLog, DryLog): Βρίσκεται στην 41η θέση της Lloyds List. Ο εφοπλιστής επικεντρώνεται ολοένα και περισσότερο στα πλοία μεταφοράς LNG και την πράσινη μετάβαση, ενώ παραμένει ενεργός στον κλάδο μεταφοράς χύδην φορτίων.

Πέτρος Παππάς (Star Bulk): Βρίσκεται στην 42η θέση. Κορυφαίος παίκτης της αγοράς χύδην ξηρών φορτίων, με ξεκάθαρη θέση για τη βιωσιμότητα.

Γιώργος Λογοθέτης (Libra Group): Βρίσκεται στην 62η θέση του top 100. Λίγοι εφοπλιστές μπορούν να πουν ότι είναι επικεντρωμένοι στη ναυτιλία, τις εναέριες μεταφορές και άλλους τομείς, αλλά ο επιχειρηματίας με έδρα στη Νέα Υόρκη μπορεί – και το κάνει.

Νικόλας Τσάκος (Tsakos Energy Navigation): Βρίσκεται στην 73η θέση της λίστας. Πρωτοπόρος στις δημόσιες εγγραφές ναυτιλιακών επιχειρήσεων.

Σεμίραμις Παληού (Diana Shipping/Helmepa): Βρίσκεται στην 75η θέση του top 100. Η αναδυόμενη εφοπλιστής δεν φοβάται να βάλει τη σφραγίδα της σε οργανισμούς με μεγάλη ιστορία, είτε είναι η ναυτιλιακή, είτε o περιβαλλοντικός φορέας.

Έλπη Πετράκη (Wista): Βρίσκεται στην 77η θεση της λίστας. Η διαφοροποίηση στην ναυτιλιακή βιομηχανία αποτελέι πρόκληση, αλλά η πρόεδρος του φορέα είναι αποφασισμένη για πραγματική αλλαγή.

Δωροθέα Ιωάννου (The American P&I Club): Βρίσκεται στην 91η θέση της λίστας. Η δικηγόρος από τη Νέα Υόρκη είναι η πρώτη γυναίκα που ηγείται του P&I Club.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ