Ποσοστό λίγο κάτω αλλά κοντά στην καταστατική μειοψηφία του 33,3% θέλει να διατηρήσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Τράπεζα Πειραιώς, μετά την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Αυτό προκύπτει από τη χθεσινή τοποθέτηση στη Βουλή του προέδρου του γενικού συμβουλίου του Ταμείου, Ανδρέα Βερύκιου, ο οποίος ερωτηθείς για το θέμα εξήγησε ότι στόχος του ταμείου είναι το ποσοστό του να πέσει κάτω από την καταστατική μειοψηφία, αλλά να πλησιάσει το 33%.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του ΤΧΣ:

  • «το ένα τρίτο του μετοχικού κεφαλαίου, δηλαδή οριακά κάτω από την καταστατική μειοψηφία, είναι το ανώτερο ποσοστό που προτίθεται να επενδύσει, στον βαθμό που η πολιτική του Ταμείου δεν είναι να συνδιοικήσει την τράπεζα».

Ο στόχος αυτός θα πρέπει να εξυπηρετηθεί παράλληλα με την επιδίωξη του Ταμείου να επωφεληθεί και από την αναμενόμενη ανάκαμψη της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς και υπό την έννοια αυτή, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά,

  • «δεν υπάρχει ιδιαίτερη διάθεση από μέρους του γενικού συμβουλίου το ποσοστό του ΤΧΣ να πέσει πολύ κάτω από το 33%».

Όσον αφορά τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) έχουν ήδη υποβληθεί 27 υποψηφιότητες στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού, ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ο οποίος σε επίπεδο κατάθεσης υποψηφιοτήτων έληξε στις 26 Μαρτίου.

Η αρχική επιλογή των υποψηφιοτήτων  γίνεται από την Εταιρεία Συμβούλων Egon Zehnder και θα ακολουθήσουν οι ακροάσεις, Η τελική επιλογή του Διευθύνοντος Συμβούλου θα γίνει από την Επιτροπή Επιλογής του ΤΧΣ (selection panel) όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here