Έως τα τέλη Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των προσφορών για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο θαλάσσιο μπλοκ του Ιονίου και τα δύο υπεράκτια «οικόπεδα» δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) Γιάννης Μπασιάς, στο περιθώριο της διάσκεψης Mediterranean Upstream & Midstream Summit που διοργανώνει η IN-VROil & Gas η οποία ξεκίνησε σήμερα.

  • Στο πλαίσιο των δύο διεθνών διαγωνισμών , για τα δύο θαλάσσια «μπλοκ» της Κρήτης προσφορά κατέθεσε το σχήμα των Exxon Mobil, TOTAL και ΕΛΠΕ.
  • Το μπλοκ του Ιονίου διεκδικούν τα Ελληνικά Πετρέλαια, σε συνεργασία με την ισπανική REPSOL.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της διαχειριστικής εταιρείας, στην περίπτωση θετικής αξιολόγησης και ανάλογης εισήγησης προς το ΥΠΕΝ, τότε θα ακολουθήσει η διαπραγμάτευση με τους επιλεγέντες αιτούντες για τις συμβάσεις μίσθωσης, οι οποίες αναμένεται αν είναι έτοιμες έως το τέλος Ιουνίου.

Ιδανικό σενάριο θα ήταν να ολοκληρωθούν έως το τέλος του χρόνου οι υπόλοιπες άδειες αδειοδότησης. Στο ίδιο μήκος κύματος, επίσης στο περιθώριο του συνεδρίου, ο υπουργός Ενέργειας Γ. Σταθάκης σημείωσε πως η υπογραφή των συμβάσεων θα γίνει εντός του 2018…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ