Ο χρηματοοικονομικός αναλφαβητισμός είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους του  21ου αιώνα!

Ο άοκνος καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Νικόλας Δ. Φίλιππας, αποφάσισε να κάνει ένα δώρο στα παιδιά ηλικίας 10 έως 12 ετών της χώρας μας, παρουσιάζοντας το πρώτο βιβλίο χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, καθηγητής  Νικόλας Δ. Φίλιππας, θέλει να διαβάζουν τα παιδιά το βιβλίο “Τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα” κατά την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης που γιορτάζεται στις 31 Οκτωβρίου κάθε χρόνο.

Το βιβλίο θα είναι σίγουρα εξαιρετικά χρήσιμο και σε ορισμένους από τους εθνοπατέρες που διαχειρίζονται τις τύχες της χώρας…

Το πλούσιο σε έννοιες και περιεχόμενο κείμενο και οι διαδραστικές ασκήσεις, σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα και άλλα ευχάριστα παιχνίδια, βοηθούν τα παιδιά να αποκτήσουν βάσεις για την δημιουργία μιας γενιάς χρηματοοικονομικά ενήμερων και υπεύθυνων πολιτών.

  • Ποια ήταν η πρώτη μορφή χρήματος και πώς φτάσαμε στα ψηφιακά νομίσματα;
  • Τι είναι νόμισμα και τι σημαίνει οικονομώ;
  • Ποιες είναι οι χρήσεις του χρήματος;
  • Ποια είναι η αξία του σωστού προϋπολογισμού και της αποταμίευσης;
  • Ποιοι είναι οι σκοποί της αποταμίευσης;
  • Ποιες είναι οι δράσεις που θα πρέπει να αναλάβουν οι γονείς, ώστε τα παιδιά τους να γίνουν έξυπνοι καταναλωτές
  • Πόσο κατάλληλα προετοιμασμένοι είναι σήμερα οι έφηβοι και τα παιδιά, ώστε να λαμβάνουν τΙς κατάλληλες αποφάσεις μέσα σε ένα πολύπλοκο χρηματοοικονομικό περιβάλλον;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα στα οποία θα βρείτε τις απαντήσεις στο βιβλίο “Τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα!”.

Στόχος είναι μια κοινωνία όπου όλοι οι πολίτες χωρίς κανένα χρηματοοικονομικό αποκλεισμό, θα έχουν τις γνώσεις και τις ικανότητες να αντιληφθούν τη «μεγάλη εικόνα» της οικονομίας, τη χρησιμότητα των χρηματοοικονομικών προϊόντων, καθώς και τη λειτουργία και τους κινδύνους των αγορών, ώστε σε κάθε φάση της ζωής τους να μπορούν να λαμβάνουν τις καλύτερες αποφάσεις για την αποτελεσματική διαχείριση των χρημάτων τους, με απώτερο σκοπό την επίτευξη της ευημερίας τους για όλο το διάστημα της ζωής τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ