13 Δεκεμβρίου 2022, LiveOn Hybrid Event

Ραγδαίες προβλέπονται οι εξελίξεις στο άμεσο μέλλον στον τομέα των κλινικών μελετών σε διεθνές επίπεδο. Ο Νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός, η ολοένα αυξανόμενη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας και οι αποκεντρωμένες κλινικές δοκιμές (Decentralized Clinical Trials) φαίνεται ότι θα είναι οι οδηγοί των εξελίξεων. Η Ελλάδα παραμένει ουραγός των εξελίξεων, παρά τα ορθά βήματα που έχει κάνει η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα, όπως η άρση με υπουργική απόφαση ενός μεγάλου αντικινήτρου για τις διοικήσεις των νοσοκομείων και πλέον τα έσοδα από τις κλινικές μελέτες υπολογίζονται ξέχωρα από την κρατική επιχορήγηση. Χρειάζεται όμως συντονισμένη προσπάθεια για την πάταξη της γραφειοκρατίας σε επίπεδο νοσοκομείων και εκπαίδευση των στελεχών για να αλλάξει η κουλτούρα στο ΕΣΥ για τις κλινικές μελέτες. Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για τις κλινικές μελέτες θα συζητηθούν στο 11o Clinical Research Conference, με τίτλο: «Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει την Ελλάδα».

Οι συζητήσεις θα ξεδιπλωθούν σε τρία ενδιαφέροντα panels με την παρακάτω βασική θεματολογία:

  • Μέτρα και πολιτικές για την προώθηση των κλινικών μελετών στην Ελλάδα
  • Νέος Ευρωπαϊκός κανονισμός: Προοπτικές-ευκαιρίες-επιπτώσεις
  • Αποκεντρωμένες κλινικές μελέτες και αξιοποίηση νέων, ψηφιακών τεχνολογιών.

Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού ΟργανισμούΦαρμάκων, εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών, καταξιωμένοι επιστήμονες, που διενεργούν κλινική έρευνα στη χώρα μας, στελέχη φαρμακευτικών επιχειρήσεων, οι οποίες χρηματοδοτούν κλινικές μελέτες, εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Ιατρικής,  στελέχη εταιρειών κλινικών μελετών (CROs) και δημοσιογράφοι. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί κλειστή συνάντησηεργασίας με την συμμετοχή διοικητών και στελεχών νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) από όλη τη χώρα.

Πληροφορίες για το περιεχόμενο του 11o Clinical Research Conference, θα δημοσιεύονται προοδευτικά στoν σύνδεσμο: https://ethosevents.eu/event/11th-clinical-research-conference/ , καθώς επίσης και τα social κανάλια FacebookLinkedIn, και YouTube.

Μπορείτε επίσης να δηλώσετε την συμμετοχή σας στο συνέδριο μέσα από τον παρακάτω σύνδεσμο https://ethosevents.eu/11th-clinical-research-conference-dilosi-symmetochis/

11th Clinical Research Conference, 13 Δεκεμβρίου 2022, LiveOn Hybrid Event.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ανδρέας Μπάλτας, Digital Marketing Specialist, ethosGROUP

τηλ.: +30 210 998 4906

e-mail: baltas.a@ethosmedia.eu

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ