Στο Panel I με τίτλο: «Η ασφάλιση στην πραγματική οικονομία», 11o Insurance Conference με συντονιστή τον Χρήστο Κώνστα, μίλησαν οι κ.κ: Προκόπης Καρυδάκης, Αντιπρόεδρος, Στέφανος Καρυδάκης ΑΕ, Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Connecticore και Πάρις Παπαβασιλείου, Επιχειρηματίας, Πρόεδρος, Εμπορικός Σύλλογος Νέας Σμύρνης & Συντονιστής, Κύκλου Νέων Επιχειρηματιών.

Ο κ. Παπαβασιλείου τόνισε τους κινδύνους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κλάδος, αναφερόμενος σε μια προσωπική εμπειρία που βίωσε ως επιχειρηματίας όταν η επιχείρησή του αντιμετώπισε κίνδυνο από διάρρηξη και την σημαντικότητα της ασφάλισης των επιχειρήσεων σε αντίστοιχες περιπτώσεις. «Η έλλειψη ωριμότητας και το ασταθές νομικό περιβάλλον δεν έχει αποκρυσταλλώσει ακόμα τη μορφή που θα λάβει η ιδιωτική ασφάλιση από την εφαρμογή του GDPR, γεγονός που καθυστερεί την συμβολή που έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή η ασφαλιστική αγορά».

Ο κ. Λιακόπουλος μίλησε για το digital transformation, τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων με σύγχρονα και καινοτόμα μέσα, το cyber insurance και την εφαρμογή του GDPR. «Στην Ελλάδα κάνεις κάτι τώρα και το βρίσκεις μετά από χρόνια μπροστά σου. Υπάρχει πολύ Innovation στον ασφαλιστικό κλάδο, που παράγει προστιθέμενη αξία για τον ασφαλιστικό κλάδο».

Ο κ. Καρυδάκης σημείωσε πως οι κίνδυνοι από τη στιγμή που μπαίνει η ετικέτα στο προϊόν μέχρι να φτάσει στο ράφι είναι πάρα πολλοί. « Η δική μας εταιρεία είναι κατά 70% εξαγωγική και οι προϋποθέσεις ασφαλείας που πρέπει να καλύπτουμε κάθε φορά ώστε να είμαστε κατοχυρωμένοι απέναντι στον καταναλωτή είναι αρκετές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here