Ήπιες απώλειες και μικτά πρόσημα καταγράφονται σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να εστιάζουν στα εταιρικά αποτελέσματα και τα οικονομικά στοιχεία.

Παράλληλα η προσοχή αναμένεται να στραφεί και στις συνόδους του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον, όπου μεταξύ άλλων στην ατζέντα βρίσκονται το ελεύθερο εμπόριο, ο προστατευτισμός και οι εντάσεις ανάμεσα σε Κίνα και ΗΠΑ.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,26%, ενώ ο Euro Stoxx 50 υποχωρεί οριακά κατά 0,08%. Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax υποχωρεί κατά 0,22%, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,42% και ο γαλλικός CAC σημειώνει οριακές απώλειες 0,08%. Στην Ελβετία ο SMI καταγράφει μικρή πτώση 0,09%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX κινείται πτωτικά κατά 0,04%, ο ισπανικός IBEX σημειώνει οριακή άνοδο 0,03% και ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,23%.

Στην ατζέντα της ημέρας, με ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη τον Απρίλιο, ενώ στα εταιρικά νέα αποτελέσματα ανακοινώνουν σήμερα οι Ericsson και Reckitt Benckiser.

Νωρίτερα, πτώση σημείωσαν οι ασιατικοί δείκτες με τους επενδυτές να προχωρούν σε κινήσεις κατοχύρωσης κερδών  μετά από δύο διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις. Στο επίκεντρο των πιέσεων βρίσκεται ο κλάδος της τεχνολογίας μετά το επιφυλακτικό outlook που έδωσε σήμερα η Taiwan Semiconductor.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ