Φέτος, η χώρα μας έχει έντονη παρουσία στη λίστα με 11 εταιρείες της ελληνικής αγοράς, 4 πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και 7 αμιγώς ελληνικές. Οι πολυεθνικές DHL Express, Abbvie Φαρμακευτική, Novo Nordisk Ελλάς και S.C Johnson Hellas, καθώς και οι ελληνικές Kaizen Gaming, Β. Καυκάς ΑΕ, Διαμαντής Μασούτης, Dialectica, Epsilon Net, ΑΕ Convert Group και Pylones Hellas, βραβεύτηκαν μεταξύ των καλύτερων εταιρειών της Ευρώπης όσον αφορά το εργασιακό τους περιβάλλον. 

Για να δημιουργήσει τη λίστα Best Workplaces in EuropeTM 2021, το Great Place to Work®, global authority στην αξιολόγηση και μελέτη της εργασιακής κουλτούρας, διεξήγαγε την έρευνά του σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο εργαζόμενους και ανέλυσε πρακτικές και πολιτικές αναφορικά με ζητήματα εργασιακού περιβάλλοντος σε 36 χώρες και σε περισσότερες από 3.000 εταιρείες στην Ευρώπη. 

Μπορείτε εδώ να δείτε όλες τις εταιρείες της φετινής Ευρωπαϊκής λίστας

Την πρώτη θέση στις πολυεθνικές εταιρείες της Ευρώπης για το 2021 κατέκτησε η DHL Express, στις μεγάλες εθνικές (περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι) η εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών από την Τουρκία Kuveyt Turk, στις μεσαίου μεγέθους (50 -499 εργαζόμενοι) η ολλανδική AFAS Software και στις μικρού μεγέθους (10 -49 εργαζόμενοι) η επίσης ολλανδική Viisi Ypotheken. 

Για να ανακηρυχθούν ως οι καλύτερες στην Ευρώπη, οι εταιρείες πρέπει πρώτα να διακριθούν και να καταταχθούν υψηλότερα στις εθνικές λίστες Best WorkplacesTM. Αυτή η αναγνώριση βασίζεται σε εμπιστευτικά δεδομένα ερευνών που αξιολογούν τις εμπειρίες των εργαζομένων σχετικά με την εμπιστοσύνη, την καινοτομία, τις αξίες της εταιρείας και την ηγεσία. 

Οι εταιρείες που περιλαμβάνονται στη λίστα Best Workplaces in EuropeTM 2021 σημείωσαν, κατά μέσο όρο, 8% καλύτερα αποτελέσματα από το μ.ο. στις εθνικές λίστες Best Workplaces, ένα πολύ υψηλό νούμερο αν αναλογιστούμε πως αυτές οι εταιρείες είναι οι ‘καλύτερες από τις καλύτερες’ στη χώρα τους. 

Ένας σημαντικός παράγοντας διαφοροποίησης μεταξύ των Best Workplaces in EuropeTM
2021 και των εταιρειών που δεν διακρίθηκαν, είναι το πόσο πρόθυμοι δηλώνουν οι
εργαζόμενοί τους να κάνουν παραπάνω προσπάθεια για να ολοκληρώσουν την εργασία τους. Το 82% των εργαζομένων στις εταιρείες της λίστας Best Workplaces in EuropeTM 2021 δήλωσαν πρόθυμοι, ενώ μόνο το 67% των εργαζομένων σε εταιρείες που δεν διακρίθηκαν δήλωσαν το ίδιο. 

Επίσης, σε σύγκριση με τις εταιρείες που δεν διακρίθηκαν, περίπου 12% περισσότεροι εργαζόμενοι των εταιρειών Best Workplaces in EuropeTM 2021 δήλωσαν ότι: 

 • Η εταιρεία τους είναι ένα ψυχολογικά και συναισθηματικά υγιές μέρος εργασίας.
 • Μπορούν να κάνουν στη διοίκηση οποιαδήποτε εύλογη ερώτηση και να πάρουν μια
  άμεση απάντηση.
 • Η διοίκηση έχει σαφή άποψη για το πού πηγαίνει ο οργανισμός και πώς να φτάσει εκεί.

Οι 25 καλύτερες πολυεθνικές εταιρείες είναι οι: 

 1. DHL Express
 2. AbbVie
 3. Cisco
 4. Salesforce
 5. Hilton
 6. Hilti
 7. Amgen
 8. SAS Institute
 9. The Adecco
  Group
 10. Sopra Steria
 11. Specsavers
 12. Grohe
 13. Roche

14. SC Johnson

15. Stryker
16. Teleperformance
17. Cadence
18. Admiral Group
19. Novo Nordisk
20. Adobe
21. Volkswagen Financial Services 22. Bristol-Myers Squibb
23. Accuracy
24. LGT Group
25. Homeserve 

page2image1628400.pngΓια να θέσουν υποψηφιότητα για την ευρωπαϊκή λίστα, οι εταιρείες πρέπει πρώτα να αναγνωριστούν ως εξαιρετικές και να διακριθούν στις εθνικές τους λίστες κατά τη διάρκεια του 2020 ή στις αρχές του 2021. Οι χώρες από τις οποίες προέρχονται η εταιρείες της ευρωπαϊκής λίστας είναι η Αυστρία, το

Βέλγιο, η Κύπρος, η Δανία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ισλανδία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Σουηδία, η Ελβετία, η Ολλανδία, η Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Οι εταιρείες κατατάσσονται σε τέσσερις κατηγορίες: μικρές (10 έως 49 εργαζόμενοι) μεσαίες (50 έως 499 εργαζόμενοι) μεγάλες (500+ εργαζόμενοι) και πολυεθνικές. Οι πολυεθνικές εταιρείες αξιολογούνται και για τις προσπάθειές τους να δημιουργήσουν εξαιρετικούς χώρους εργασίας σε τουλάχιστον τρείς χώρες. Επίσης πρέπει να έχουν τουλάχιστον 1.000 υπαλλήλους παγκοσμίως με  τουλάχιστον το 40% (ή 5.000) των υπαλλήλων να βρίσκονται σε άλλη χώρα από τα κεντρικά τους γραφεία. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here