Παρά την πανδημία οι Έλληνες πλοιοκτήτες εξακολουθούν να πρωταγωνιστούν στις παγκόσμιες θάλασσες, συνεχίζοντας τις επενδύσεις, δημιουργώντας κατάλληλες συνθήκες για είσοδο νέων ανθρώπων στη ναυτιλία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Vessels Value, που δημιούργησε τη λίστα με τους 10 πιο ισχυρούς Ελληνες εφοπλιστές, η συνολική αξία του υπό ελληνική διαχείριση ποντοπόρου στόλου ανέρχεται στα 100,446 δισ. δολάρια. Εξίσου σημαντική είναι η παρουσία που έχουν οι Έλληνες στην ιδιοκτησία και στη διαχείριση δεξαμενόπλοιων.

Συγκεκριμένα, η αξία του στόλου των τάνκερ που διαχειρίζονται οι Ελληνες εφοπλιστές αγγίζει τα 41,3 δισ. δολάρια.

Στο δημοσίευμά τους τα «Ναυτικά Χρονικά» αποκαλύπτουν το top-10 των Ελλήνων εφοπλιστών, βάσει των στοιχείων της Vessels Value. Οπως προκύπτει, η Μaran Tankers του Ομίλου Αγγελικούση είναι η πλέον ισχυρή στη συγκεκριμένη ανάλυση, με τη συνολική αξία του στόλου που διαχειρίζεται να ανέρχεται σε $3,041 δισ. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Dynacom Tankers. Η συνολική αξία του διαχειριζόμενου στόλου της Dynacom Tankers ανέρχεται σε $2,301 δισ.

Tsakos Energy Navigation (TEN), σύμφωνα με τα «Ναυτικά Χρονικά», καταλαμβάνει την τρίτη θέση. Η αξία του στόλου tankers που διαχειρίζεται η TEN αγγίζει τα $1,878 δισ., σύμφωνα με τα στοιχεία της VesselsValue. Η Τhenamaris βρίσκεται στην τέταρτη θέση, με την αξία του υπό διαχείριση στόλου της να υπολογίζεται σε $1,673 δισ.

Ακολουθούν, ο Ανδρέας Μαρτίνος της Minerva (αξία 1,5 δισ.), ο Γιώργος Οικονόμου με την TMS (αξία 1,443 δισ.), η Άννα Αγγελικούση με την Pantheon (αξία 1,42 δισ.), το Ιδρυμα Ωνάση με την Olympic Shipping (αξία 995 εκατ.), ο Διαμαντής Διαμαντίδης της Delta Tankers (αξία 976 εκατ.) και η Αγγελική Φράγκου με τη Navios Maritime Acquisition (αξία 971 εκατ.).

Η λίστα των κορυφαίων Ελλήνων εφοπλιστών της Vessels Value:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here