Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Μαΐου 2022 η 10ετής επετειακή εκδήλωση από την ίδρυση της πρωτοβουλίας Ελλα-Δικά Μας στον Φάρο, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσία πολιτικών και επιχειρηματιών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην επετειακή εκδήλωση της πρωτοβουλίας Ελλα-Δικά Μας έδωσαν το «παρών» ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης. Επίσης, παρευρέθηκαν Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Πρόεδροι Φορέων, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, τα περισσότερα από τα Μέλη της Πρωτοβουλίας, Ιδιοκτήτες εταιρειών που πληρούν τα κριτήρια για την ένταξή τους στην Ελλα-Δικά Μας καθώς και Δημοσιογράφοι. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν η Διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος,Αθηνά Μπαλοπούλου, ο Εμπορικός Διευθυντής της Groupama, Κωνσταντίνος Σεμερτζόγλου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Ιωάννης Μπρατάκος και το Μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΒΕΠ, Μαυρίκος Νικόλας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελλα-Δικά Μας, το όραμα των ιδρυτών, οι αξίες και οι στρατηγικές δράσεις της πρωτοβουλίας για τις συνέργειες εξαγωγών, η δημόσια παρέμβαση, η προβολή του σήματος εντός της Ελλάδας με τις συνέργειες των μελών στο λιανεμπόριο, αλλά και με την παρουσίαση της νέας διαφημιστικής καμπάνιας, καθώς και οι δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, δίνοντας στους παρευρισκόμενους μια συνολική και αντιπροσωπευτική εικόνα του πολυδιάστατου έργου της Κοινότητας, που συμπλήρωσε 10 χρόνια «ζωής». Με ξεχωριστό χαρακτήρα στην εορταστική βραδιά, κατά τη διάρκεια των ομιλιών η Ελλα-Δικά Μας φιλοξένησε τη διερμηνέα ελληνικής νοηματικής γλώσσας, Νεφέλη Ράντου.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Μαρίκα Λάμπρου, Συγγραφέας του βιβλίου: «Μυστικά Επιτυχίας για οικογενειακές επιχειρήσεις στη νέα εποχή», όπου κατά την ομιλία της έδωσε σημαντικές συμβουλές για τις οικογενειακές επιχειρήσεις και τη μετάβαση στη νέα γενιά.

Η βραδιά περιελάμβανε επιπλέον τις βραβεύσεις για την εφαρμογή του ESG πρωτοκόλλου, “Ethos” που πραγματοποίησε ο φορέας Πιστοποίησης Eurocert σε μέλη της κοινότητας. Συγκεκριμένα, με τη διάκριση “Ethos Green” βραβεύτηκαν οι εταιρίες: Καλαμάτα Παπαδημητρίου, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Τρικαλινός, Γεωδή, Αττική-Πίττας, Flexia, Elikon, 3αλφα και Coffee Island. Τη Gold διάκριση απέσπασαν οι εταιρείες Έψα, Κύκνος και Δίρφυς, ενώ την υψηλότερη διάκριση, Platinum, κατέκτησε η Skag.

Η βραδιά έκλεισε με το αισιόδοξο μήνυμα που έδωσε η νέα γενιά εκπροσώπων των εταιρειών-μελών της πρωτοβουλίας Ελλα-Δικά Μας, η οποία έκανε λόγο για το μέλλον της εγχώριας επιχειρηματικότητας σε σχέση με το όραμα της Κοινότητας. Η ομάδα της νέας γενιάς απαρτίστηκε από τη Βασιλική Γεροβασιλείου, τη Ματίνα Κοίλιαρη, τον Θοδωρή Σκαγιά και τον Δημήτρη Σκούρα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα προϊόντα των μελών της κοινότητας ήταν η πρώτη ύλη με την οποία δημιουργήθηκε το μενού και συνοδεύτηκε το δείπνο. Είχε προβλεφθεί εγκαίρως όλη η ποσότητα που δεν καταναλώθηκε να προσφερθεί στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με τον οποίο η πρωτοβουλία Ελλα-Δικά Μας διατηρεί διαχρονική συνεργασία.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η Alpha Bank, η Eurobank και η Groupama. Υποστηρικτές της βραδιάς ήταν ο ΕΒΕΑ και ο ΕΒΕΠ και χορηγοί επικοινωνίας τα τηλεοπτικά κανάλια Alpha, Σταρ, Σταρ Κ.Ε. και το περιοδικό Youweekly. Παρουσιαστές-συντονιστές της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος, Νίκος Υποφάντης και η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της πρωτοβουλίας Ελλα-Δικά Μας, Άννη Καραγκιουλέ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here