Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει το ΕΕΑ στην αξιοποίηση της τεχνολογίας και τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή για το σύνολο των επιχειρήσεων.

Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, την Τετάρτη 20/12021, στο πλαίσιο της παρουσίασης των διαθέσιμων ψηφιακών εργαλείων προς αξιοποίηση από το σύνολο της επιχειρηματικότητας, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Γιάννη Τσακίρη.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε ότι “η εμπειρία μας με την αντιμετώπιση της πανδημίας ανέδειξε ξεκάθαρα και την ανάγκη εκσυγχρονισμού του τρόπου λειτουργίας του επιχειρείν. Για παράδειγμα, με τη μέθοδο του click away το μεγαλύτερο ποσοστό των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων δεν δούλεψε καθόλου, καθώς δεν υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές”.

Παρουσιάζοντας τις δράσεις που έχει αναλάβει το Επιμελητήριο ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε σε ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα του Επιμελητηρίου τα τελευταία χρόνια, τη δημιουργία μίας πιλοτικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαδραστικής εικονικής προβολής των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου της περιοχής ΠΛΑΚΑΣ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ. Μέσω αυτής, οι καταναλωτές μπορούν να ζήσουν την εμπειρία της εικονικής περιήγησης μέσα σε ένα κατάστημα ενώ έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονικές αγορές, κλικάροντας πάνω στα προϊόντα που βλέπουν στην οθόνη τους. Η καινοτόμα αυτή τεχνολογία υποστηρίζει αναγνώριση εικόνας, εικονική περιήγηση, αλλά μπορεί  να ενσωματώσει  και τον ψηφιακό βοηθό, που επιτρέπει ζωντανή επικοινωνία με  εκπρόσωπο της επιχείρησης μέσω online video και online συνεργασία πωλητή και πελάτη ή ξεναγού και επισκέπτη.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here