Με θεαματική άνοδο +7,37% στα 8,45 ευρώ-που ήταν και υψηλό συνεδρίασης- η μετοχή της ΔΕΗ.

Με ενισχυμένες συναλλαγές-τέταρτη, μετά από Alpha Bank, OTE και Εθνική– ξαφνιάζοντας ευχάριστα  όσους είναι τοποθετημένοι long στη μετοχή.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες απέδιδαν την άνοδο στο γεγονός της υποχώρησης των τιμών φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά (για 7η διαδοχική μέρα) συνδυαστικά με την εκτίμηση, πως η στροφή στην παραγωγή από λιγνίτη αυξάνει το περιθώριο κέρδους για την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

Παράλληλα η διοίκηση αύξησε από χθες Δευτέρα στα νέα συμβόλαια Home on Line στα 0,229€ από 0,170 € (την κιλοβατώρα).

Να σημειωθεί, πως και η χρέωση 0,229€ είναι χαμηλότερη από την τελική τιμή για όσους έχουν κυμαινόμενο (και μπαίνει η ρήτρα αναπροσαρμογής).

     Ωστόσο κυκλοφόρησε και άλλη εξήγηση σε χρηματιστηριακά γραφεία, που σχετίζονταν με την εύλογη αποτίμηση της Επιχείρησης βάσει των σεναρίων, που κυκλοφορούν για έτερη εισηγμένη του κλάδου.

Άλλωστε στα 3,23 δισ.€ ανέβηκε η αποτίμηση όταν το Αυστραλιανό fund Macquarie κατέβαλε 2,116 δισ.€ για το 49% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ μόνο με την εύλογη αποτίμηση των “υδροηλεκτρικών” η ΔΕΗ θα αποπλήρωνε ΟΛΕΣ τις υποχρεώσεις της και θα έμεναν κάτι ψιλά στο ταμείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here