Σημαντικό μάζεμα προσφοράς, από τα 4,12 ευρώ επιχειρήθηκε και απέδωσε θετικό αποτέλεσμα στη μετοχή της Aegean.
Στα 4,35€ με χαμηλό ημέρας η μετοχή, που από την αρχή του έτους χαμηλώνει κατά 15,53% και σε διάστημα 52 εβδομάδων, σχεδόν, 50% με την αποτίμηση της εισηγμένης στα 310,7 εκατ. €….
Η Aegean, όπως συνολικά οι εταιρείες του κλάδου πανευρωπαϊκά και διεθνώς, είναι στα “χέρια” της πανδημίας, από την εξέλιξη της οποίας θα κριθεί- εν πολλοίς- η “επόμενη ημέρα”.
  • Με τις μέχρι τώρα εξελίξεις, που αφορούν στον εμβολιασμό, τα μηνύματα μόνο ενθαρρυντικά με το Eurocontrol να εκτιμά ως πιθανότερα δύο σενάρια με μείωση της κίνησης κατά 55% έως 70% (σε σχέση με το 2019) το δε Capital Economics να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο να χαθεί και η φετεινή (ή το μεγαλύτερο μέρος) της τουριστικής περιόδου.
Βέβαια η Aegean σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες, τώρα δρομολογεί την ενίσχυση της με 120+60 εκατ.€, όταν για το group της Lufthansa έχει ανοιχτή γραμμή ενίσχυσης, ύψους 11 δισ €, (τα 9 από το Γερμανικό Δημόσιο), ο όμιλος Air France/KLM έχει λάβει 7+3,4 δισ.€, η ΤΑΡortugal 1,2 δισ. κ.ο.κ
Ωστόσο αυτό δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό στα κεντρικά της εταιρείας, στην Κηφισιά, τουναντίον πλην όμως προσβλέπουν, πως το τρίτο τρίμηνο (που είναι και το “χρυσοφόρο” για την εταιρεία) η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί αρκετά.
Σε βαθμό, που η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της χώρας, θα παραμείνει σε σταθερή τροχιά πτήσης…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here