Πέντε εργοστάσια μεγάλων ελληνικών εταιρειών επισκέφθηκαν, την περασμένη εβδομάδα, στελέχη βελγικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο επίσκεψης που διοργάνωσε η Οικονομική και Εμπορική Αντιπροσωπεία της Φλάνδρας στην Ελλάδα, με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την τεχνολογία τροφίμων και ποτών και τη διερεύνηση πιθανών συνεργασιών. Οι Βέλγοι ξεναγήθηκαν στα εργοστάσια των εταιρειών Loulis Food Ingredients, Ε.Ι. Παπαδόπουλος, Δέλτα Foods, Puratos Greece και Bake Hellas.
Αυτές ήταν οι επιλογές τους για τη διερεύνηση πιθανών συνεργασιών. Γιατί αυτό το ενδιαφέρον για κορυφαίους ομίλους, επιχειρήσεις ενός ευρύτερου κλάδου που, και λόγω Ουκρανίας, βρέθηκε στο επίκεντρο όχι μόνο επαγγελματιών του χώρου αλλά και διαχειριστών επενδυτικών κεφαλαίων που έχουν στο monitoring το «τρίγωνο» νερό-τρόφιμα-φάρμακα ως δυνητικά assets του «επόμενου κύκλου»; Το ελληνικό «νερό» (με αιχμή τις ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ), η ελληνική «πρώτη ύλη» σιτάρι-άλευρα-τρόφιμα και το ελληνικό φάρμακο τιμολογούνται πολύ υψηλά στην αξιολόγηση ξένων ειδικών και επαγγελματιών, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη συνέχεια. Για ορισμένους –διορατικούς– τα «τρόφιμα» θα είναι από τους κλάδους… «Ελ Ντοράντο» διεθνώς. Και σχετικά σύντομα…
AΠΟ ΧΡΗΜΑ WEEK