Στα 2,284 ευρώ με το μεγαλύτερο τζίρο την Παρασκευή και την ισχυρότερη αντίδραση +14,83% σε διάστημα μηνός αλλά και με +32,71% στο τρίμηνο πολύ πάνω από τις άλλες 3 συστημικές και μεταβολή (σχεδόν) τρεις φορές μεγαλύτερη της αγοράς στα ίδια διαστήματα.
Απαλλαγμένος και από το δανειακό υπέρβαρο της MIG, ο τραπεζικός όμιλος πολύ ελαφρύτερος-πλέον- διαγράφει θεαματική πορεία στο χρηματιστηριακό ταμπλό. Αποτίμηση παρά 140 εκατ.€ στα 3 δισ. ευρώ, με την αγορά να θεωρεί την Πειραιώς ως επικρατέστερη για είσοδο στον MSCI Greece Standard. 
  • Το διάστημα υπολογισμού (από την Morgan Stanley) της προϋπόθεσης της αποτίμησης ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα ( στο τέλος της ) και στην περίπτωση που το βράδυ της 11ης Μαϊου επιβεβαιωθεί πως θα είναι η 11η ελληνική συμμετοχή στο “καλάθι” τότε αυτόματα (από 1η Ιουνίου) αυξάνεται και η βαρύτητα στάθμισης του τραπεζικού κλάδου, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τα funds.
Αυτό γιατί η “βαρύτητα” των 4 τραπεζικών θα αυξηθεί από το 35% στο 40% του MSCI Greece Standard, με την Eurobank από την προηγούμενη αναδιάρθρωση με 13,8% να είναι η “βαρύτερη” από τις 10.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here