Omikron Meze, Orizontes Lycabettus, Kastelorizo Kηφισιάς και Βάρκιζας, K.Grill Κηφισιάς, Βούλας και Καλλιθέας.
Ο Αντώνης Σταύρου, επικεφαλής του ομίλου «Καστελόριζο», δεν σταματά να δημιουργεί, να επεκτείνεται και να ονειρεύεται.
Η αλυσίδα των 14 εστιατορίων που έχει δημιουργήσει προσφέρει υψηλής ποιότητας φαγητό με μεγάλη διαφοροποίηση από μεζέδες, κοπές κρέατος, θαλασσινά και ψάρι, μέχρι ιταλική κουζίνα και είδη ζαχαροπλαστικής και καφέ.
Η περσινή χρονιά για τον όμιλο «Καστελόριζο» έκλεισε με κύκλο εργασιών 21,6 εκατ. Ευρώ ( 19,3 εκατ.€ το 2023 και 15,2 εκατ.€ το 2022).
Η προ φόρων κερδοφορία ενισχύθηκε από το 1,4 εκατ. ευρώ στο 1,8 εκατ. ευρώ.
Στον κύκλο εργασιών συμπεριλαμβάνονται και οι πωλήσεις από τη δραστηριότητα των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στην Παλαιά Φωκαία και στη Σητεία.
Ο Αντώνης Σταύρου αποφάσισε να ενεργοποιηθεί και στον τομέα των κατασκευών, ιδρύοντας μια νέα οικογενειακή εταιρεία. Θα αγοράζει οικόπεδα και ακίνητα και θα προχωρά στην κατασκευή κατοικιών που στη συνέχεια θα πουλά ή θα νοικιάζει. αρχικό ποσό της επένδυσης είναι 4 εκατ. ευρώ.
Θα συνεργαστεί με γνωστό φορέα του real estate, τον οποίο γνωρίζει και εμπιστεύεται και εκείνος με την οικογένειά του θα συμμετέχουν ως επενδυτές.
Τα νότια προάστια αναπτύσσονται ήδη – λόγω του Ελληνικού- και γι’ αυτό το λόγο ο επιχειρηματίας θα δραστηριοποιηθεί στο real estate της εν λόγω περιοχής. Στόχος είναι η κατασκευή και πώληση πολυτελών κατοικιών.
- «Υπάρχει ανάπτυξη στα νότια προάστια. Εντοπίσαμε ευκαιρίες και αποφασίσαμε να κινηθούμε ιδρύοντας αρχικά τη νεά εταιρεία»,
- «Τα 4 εκατ. ευρώ είναι δικά μας κεφάλαια και θα ανοιχτούμε μέχρι εκεί που μπορούμε»,
- «Θα πάμε βήμα-βήμα».
Όσον αφορά το φαγητό, οι Έλληνες φαίνεται πως αποφεύγουν το κέντρο της Αθήνας. Ο κ. Σταύρου τονίζει ότι φέτος τα καταστήματα στο κέντρο σημειώνουν κάμψη.
- «Ενώ τα περιφερειακά καταστήματα πάνε καλά, τα καταστήματα του κέντρου σημειώνουν όλα πτώση και αυτό είναι σημαντικό και πρέπει να το προσέξουμε. Έχουμε γίνει πλέον ακριβοί»,
Ο κ. Σταύρου, εξηγεί ότι αυτό ισχύει για πολλά καταστήματα του κέντρου, και όχι μόνο για τα δικά του.
- «Αυξήθηκαν οι τιμές και προσπαθήσαμε να απορροφήσουμε κάποια κόστη ώστε να εξισορροπήσουμε την κατάσταση, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να απορροφήσουμε όλα τα κόστη».
Αυτή την αύξηση των τιμών ο κ. Σταύρου την αποδίδει κυρίως στην ενέργεια.
Όσον αφορά το ζήτημα έλλειψης εξιδεικευμένου προσωπικού, ο κ. Σταύρου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι
- «είμαστε καλύτερα από πέρυσι, και ακόμα πιο καλά από πρόπερσι, αλλά πάντα υπάρχουν ελλείψεις».
Και εξηγεί ότι όσο μεγαλώνει ο όμιλος και πολλαπλασιάζονται τα καταστήματα, τόσο πιο πολύ δυσκολεύει το ζήτημα του να έχει εξιδεικευμένο προσωπικό.
- «Είμαι ακόμα καλά οριακώς, σε αυτό το ζήτημα. Δεν θέλω να ‘ρίξω’ την ποιότητα που δεν δεν εντοπίζεται για εμάς μόνο στις πρώτες ύλες αλλά και στο service».
Ο όμιλος απασχολεί περίπου 320 άτομα και ο μέσος μικτός μισθός είναι 1.700-1.800 ευρώ.