Απάντηση στα όσα ανέφεραν οι ΕΣΕΕ και EuroCommerce για τις πρακτικές των ασιατικών αλυσίδων ηλεκτρονικού εμπορίου εξέδωσε η Temu.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Στ. Καφούνης ζήτησε άμεση αλλαγή του κανονισμού de minimis, «που επιτρέπει σε αυτό τον ορυμαγδό από πακέτα αξίας έως 150 ευρώ να φθάνουν από τις ασιατικές πλατφόρμες ανεξέλεγκτα και αδασμολόγητα στα ευρωπαϊκά και τα ελληνικά νοικοκυριά και μάλιστα με προϊόντα αμφίβολης ποιότητας».

“Η Temu συμμορφώνεται με όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς, συμπεριλαμβανομένων των τελωνειακών απαιτήσεων, και υπόκειται στο ίδιο ρυθμιστικό πλαίσιο όπως κάθε άλλη εταιρεία.

Επικεντρωνόμαστε στο να προσφέρουμε στους Έλληνες καταναλωτές πρόσβαση σε ποιοτικά προϊόντα σε προσιτές τιμές. Το πετυχαίνουμε απλοποιώντας την εφοδιαστική αλυσίδα, εξαλείφοντας περιττά κόστη και επιπλέον επιβαρύνσεις, μεταφέροντας έτσι τις εξοικονομήσεις απευθείας στους καταναλωτές.

Η Temu είναι μια διαδικτυακή αγορά στην οποία ανεξάρτητοι τρίτοι πωλητές καταχωρούν τα προϊόντα τους. Διαθέτουμε μια αυστηρή διαδικασία ένταξης πωλητών, κατά την οποία οι πωλητές οφείλουν να επιβεβαιώσουν τη δέσμευσή τους για την ασφάλεια των προϊόντων και τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς στις αγορές-στόχους. Ελέγχουμε τις καταχωρήσεις προϊόντων, πραγματοποιούμε τακτικούς φυσικούς ελέγχους, εφαρμόζουμε συνεχή παρακολούθηση και λαμβάνουμε άμεσα διορθωτικά μέτρα όταν απαιτείται.

Συνεργαζόμαστε με κορυφαίες ανεξάρτητες εταιρείες δοκιμών και πιστοποίησης παγκοσμίως, όπως οι TÜV SÜD, Eurofins, SGS και Bureau Veritas Group, για να διασφαλίζουμε ότι τα προϊόντα που πωλούνται στην πλατφόρμα μας πληρούν τα απαιτούμενα πρότυπα και κανονισμούς.”