Σήμερα είναι η τελευταία μέρα για τους μετόχους της ΕΧΑΕ που καλούνται να αποφασίσουν επί της πρότασης Euronext.

Όσοι έχουν σήμερα μετοχές αν δεν δεχθούν την ανταλλαγή 20 προς 1 μετοχή Εuronext πρέπει είτε να τις πουλήσουν στα 6,29€ είτε να περιμένουν τις εξελίξεις, μετά την ανταλλαγή.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι η πρόταση Stéphane Boujnah θα τύχει ευρύτατης αποδοχής (πολύ μεγαλύτερης του 50%+1) και το ερώτημα είναι τι θα συμβεί μετά.

Stéphane Boujnah, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Euronext,

Αν η Euronext ξεπεράσει το 90% των μετοχών της ΕΧΑΕ, τότε οι υπόλοιποι μικρομέτοχοι θα υποφέρουν από την έλλειψη free float.

  • Θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία του «squeeze out» μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου 2026 η οποία όμως γίνει στην τιμή των €5,98 ανά μετοχή.

Στην περίπτωση που η Euronext πάρει την πλειοψηφία των μετοχών αλλά δεν ξεπεράσει το 90%, τότε θα παραμείνει το πρόβλημα του free float και η μερισματική -όπως και η επενδυτική- πολιτική μαζί με τις δαπάνες τεχνολογικής αναβάθμισης της ΕΧΑΕ θα καθορίζονται πλέον από τον νέο μεγαλομέτοχο.