Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Αρχαιολογικών Μνημείων, που για τη χώρα μας αποτελούν ανεκτίμητο πλούτο πολιτιστικού αποθέματος, αξίζει μια αναφορά στο σπουδαίο έργο που συντελείται στο Ασκληπιείο Επιδαύρου.
*από τον επαγγελματικό λογαριασμό στο Linkedin του κ. Γιάννη Ρούντου
Ένα μνημειακό σύνολο που αναδεικνύεται στο ευρύτερο, μοναδικού κάλλους φυσικό περιβάλλον του, μέσα από την οραματική ιδέα (2015), κατάθεση και επιστημονική αφοσίωση του Βασίλη Λαμπρινουδάκη, ομότιμου καθηγητή Κλασσικής Αρχαιολογίας. Πλέον, αποτελεί ένα μοναδικό Αρχαιολογικό Πάρκο, στη σειρά των σχετικών δυναμικών αναπτυξιακών προτάσεων του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ – #diazoma
Η ιστορική λειτουργία του χώρου δεν είναι ευρύτερα γνωστή. Στην αρχαιότητα το ιερό του Ασκληπιού αποτελούσε ένα πρότυπο ιατρικό – θεραπευτικό κέντρο και σηματοδοτεί το πέρασμα από τη μαγική-θεουργική στην πραγματική ιατρική, ενώ αποτέλεσε μήτρα για τη δημιουργλια άλλων 170 Ασκληπιείων στη λεκάνη της Μεσογείου.
Είμαστε υπερήφανοι στην #interamerican για τη συνδρομητική συμμετοχή στην ωρίμανση του έργου, με τη χρηματοδότηση της «Μελέτης διαμόρφωσης και ανάπλασης διαδρομών περιήγησης στο φυσικό περιβάλλον του Ασκληπιείου της Επιδαύρου και του περιβάλλοντος χώρου του» σε συνδυασμό με ψηφιακές εφαρμογές.