Tην νέα κατάσταση που επικρατεί μετά το lockdown περιέγραψε ο γνωστός σεφ, Δημήτρης Σκαρμούτσος, μιλώντας σε ειδική συζήτηση για τον κλάδο στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Αποτυπώνοντας την πραγματικότητα σε αριθμούς, ανέφερε ότι το 30% με 35% των επιχειρήσεων εστίασης δεν κατάφεραν να ανοίξουν μετά το lockdown, ενώ το 20% έχει ανοίξει δοκιμαστικά. Επίσης υπάρχει μείωση τζίρου της τάξης του 40%.
Ο σεφ χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι το 30% με 35% των επιχειρήσεων δεν κατάφεραν να ανοίξουν μετά την καραντίνα. «Τα δείγματα έως τώρα είναι ανησυχητικά», σημείωσε αναφέροντας ότι υπάρχει μείωση τζίρου της τάξης του 40% ενώ υπάρχει αύξηση των λειτουργικών εξόδων. Συγχρόνως, εξήγησε ότι οι τιμές των πρώτων υλών έχουν αυξηθεί λόγω των περιορισμών που επέβαλε η πανδημία.
Δείτε επίσης: «Η Επόμενη Μέρα» στο 5ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών (live)
Ξενοδοχεία, μεταφορές, προϊόντα: Δείτε αναλυτική λίστα για την εφαρμογή του μειωμένου ΦΠΑ