Μέσω της νομικής οδού ο οίκος μόδας Amiri θα επιχειρήσει να λάβει αποζημίωση ύψους 3 εκατ. δολαρίων από τον κολοσσό Inditex του Amancio Ortega, καθώς καταγγέλλει αντιγραφή στον σχεδιασμό ενός τζιν που κυκλοφόρησε στην αγορά.

Ο όμιλος Atelier Luxury Group, που είναι ιδιοκτήτης της Amiri κατέθεσε στις 22 Ιανουαρίου μήνυση σε περιφερειακό δικαστήριο της Καλιφόρνια, καταγγέλοντας ότι το παντελόνι Zara Combination Skinny Biker που διατέθηκε στην αγορά τον περασμένο μήνα, είχε την ίδια εμφάνιση και αίσθηση με το σχεδιασμό των παντελονιών Amiri MX2.

Σύμφωνα με την καταγγελία, τα Zara έχει καταχραστεί όχι μόνο την «αίσθηση» των τζιν της Amiri, αλλά αντέγραψαν απόλυτα και τις λεπτομέρειες των σχεδίων, όπως οι δερμάτινες τσέπες, οι πλαϊνές τσέπες με φερμουάρ, τα ενισχυμένα γόνατα και κάθετα φερμουάρ. «Επειδή τα τζιν της Zara μιμούνται στενά τα διακριτικά των τζιν MX2, οι πράξεις της Zara δημιουργούν την πιθανότητα ότι το AMIRI MX2 δεν θα χρησιμεύσει πλέον ως μοναδικό αναγνωριστικό των τζιν του ενάγοντος στους καταναλωτές, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό», ανέφερε η μήνυση.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την μήνυση, η Amiri θα υποστεί κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων.

Η Inditex και η Zara δεν έχουν απαντήσει για την μήνυση, αλλά μέχρι στιγμής η επίμαχη σειρά τζιν έχει αφαιρεθεί από το ηλεκτρονικό τους κατάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here