Τη δημιουργία νέου εργοστασίου παραγωγής γύρου στις ΗΠΑ εντός του 2019 σχεδιάζει η διοίκηση της εταιρείας Megas Yeeros.

Πρόκειται για το δεύτερο εργοστάσιο της εταιρείας στην Αμερική το οποίο έρχεται να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς όπου το προϊόν παρουσιάζει ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

Η Megas Yeeros διαθέτει ήδη στο Λίντχερστ του Νιου Τζέρσεϊ εργοστάσιο 5.000 τ.μ. που εξυπηρετεί τις αγορές των ΗΠΑ, Καναδά, Παναμά και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η Megas Yeeros ιδρύθηκε το 2007 από τον κ. Ν. Λούστα και τον κ. Γ. Νίκα και σήμερα ο όμιλος απασχολεί 235 εργαζόμενους. Οι εγκαταστάσεις της ελληνικής εταιρείας Megas Yeeros στον Ασπρόπυργο αποτελούνται από ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο που σχεδιάστηκε ειδικά για τις ανάγκες παρασκευής προϊόντων κρέατος και εξυπηρετεί τις τοπικές αγορές και 20 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως ανέφερε ο Νικόλαος Λούστας διευθύνων σύμβουλος της Megas Yeeros, κατά τη διάρκεια επίσκεψης δημοσιογράφων στις εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο, η νέα επένδυση στην Αμερική εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 10 εκατ. ευρώ, ενώ έχει ήδη εντοπιστεί η περιοχή στην οποία θα ανεγερθεί το νέο εργοστάσιο. Τόνισε δε ότι οι προοπτικές στην αγορά της Αμερικής για τον ελληνικό γύρο είναι μεγάλες και τα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης σημαντικά.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εταιρεία προγραμματίζει επενδύσεις και στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο κ. Λούστας, το επενδυτικό πλάνο για το 2019, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί, ανέρχεται σε 500.000 ευρώ ενώ το 2018 η εταιρεία υλοποίησε επένδυση υψηλής τεχνολογίας ύψους 1,5 εκατ. ευρώ που αφορούσε στη δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής για τη νέα σειρά προψημένου γύρου My Grillers που βρίσκεται ήδη στα ράφια του σούπερ μάρκετ, σε 3 διαφορετικές γεύσεις: χοιρινό, κοτόπουλο και doner. Σημειώνεται ότι η εταιρεία, μετά από τρία χρόνια έρευνας, προχώρησε στη συγκεκριμένη επένδυση ώστε να προσφέρει στους καταναλωτές έτοιμη την αυθεντική γεύση του φρεσκοκομμένου γύρου.
Η διοίκηση της Megas Yeeros εμφανίστηκε αισιόδοξη για την πορεία της εταιρείας. Ο τζίρος της εταιρείας (από Ελλάδα και Αμερική), σύμφωνα με τον κ. Λούστα, τα επόμενα πέντε χρόνια αναμένεται να αγγίξει τα 70 εκατ. ευρώ από 37,5 εκατ. ευρώ που ήταν το 2018 ενώ οι εξαγωγές από την Ελλάδα θα κυμανθούν στα 15-17 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι ποσοστό 30% του τζίρου της εταιρείας προέρχεται από τις εξαγωγές.
Ερωτηθείς, τέλος, για το ενδεχόμενο εισαγωγής της εταιρείας στο ελληνικό Χρηματιστήριο, ο κ. Λούστας ξεκαθάρισε ότι στην παρούσα φάση δεν τίθεται τέτοιο θέμα. “Το ελληνικό χρηματιστήριο δεν μας ενδιαφέρει”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here