Πάνω από ένα εκατομμύριο εκτιμάται πως θα είναι φέτος οι φορολογούμενοι που θα λάβουν πιστωτικό εκκαθαριστικό. Ειδική κατηγορία αποτελούν οι φορολογούμενες γυναίκες που θα λάβουν φέτος ξεχωριστό εκκαθαριστικό.

Οι κατηγορίες που έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν επιστροφή φόρου-από τα μέσα Μαΐου-  υποβάλλοντας άμεσα την φορολογικής τους δήλωση είναι οι εξής:

  • οι φορολογούμενοι που έχουν εισόδημα από έκτακτη και περιστασιακή απασχόληση και αμείφτηκαν το 2018 με το λεγόμενο τίτλο κτήσης (πρώην απόδειξη δαπάνης).
  • οι μισθωτοί που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών, το λεγόμενο και μπλοκάκι. Πρόκειται για «ελεύθερους επαγγελματίες» με έως και τρεις πελάτες ή που τουλάχιστον το 75% των ακαθάριστων εσόδων τους προέρχεται από έναν πελάτη με τον οποίο διαθέτουν και έγγραφη σύμβαση και δεν έχουν άλλο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες. Επίσης προϋπόθεση για να φορολογηθεί ως μισθωτός ο παραπάνω φορολογούμενος είναι να έχει ως επαγγελματική έδρα την κατοικία του
  • οι φορολογούμενοι που εμφανίζουν αναπηρία άνω του 67%.
  • όσοι φορολογούμενοι έχουν πραγματοποιήσει δαπάνες που εκπίπτουν από τον φόρο, όπως είναι οι δωρεές και χορηγίες προς το δημόσιο.

Υπολογίζεται ότι η πρώτη επιστροφή φόρων εισοδήματος μπορεί να διενεργηθεί μέχρι τα μέσα Μαΐου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here