Η ασφαλιστική εταιρία Hellas Direct (HD Insurance PLC) ανακοινώνει την επιτυχή έκδοση και εισαγωγή προς διαπραγμάτευση ομολόγου Tier 2 ύψους €20 εκατ. στη Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου.
Το ομόλογο είναι διάρκειας 10 ετών, με σταθερό ετήσιο κουπόνι 8% για τα πρώτα 5 έτη, και προσέλκυσε μεγάλο θεσμικό ενδιαφέρον από περιφερειακές τράπεζες, συνταξιοδοτικά ταμεία και οικογενειακά γραφεία. Η Athlos Capital Investment Services Ltd διασφάλισε την επιτυχή εισαγωγή και τον συντονισμό των επενδυτών, ενώ η Ioannides Demetriou LLC παρείχε νομική υποστήριξη για τη συναλλαγή.
Τα καθαρά έσοδα θα ενισχύσουν το εποπτικό κεφάλαιο της Hellas Direct, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της οδηγίας Solvency II, θα υποστηρίξουν τη συνεχιζόμενη γεωγραφική της επέκταση και θα ενισχύσουν τις τρέχουσες επενδύσεις στο ψηφιακό underwriting, τους αυτοματισμούς στη διαχείριση ζημιών και τη μετάβαση της εταιρίας από μία ψηφιακή ασφαλιστική σε έναν ολοκληρωμένο παίκτη στο οικοσύστημα της κινητικότητας.
Περισσότερα στο insuranceworld.gr