Σε κατάσταση απελπισίας βρίσκονται ασθενείς και εργαζόμενοι στο Δρομοκαϊτειο, αφού το νοσοκομειακό ίδρυμα προσπαθεί να αντιμετωπίσει εκτός από την ακαταλληλότητα του να φιλοξενεί αυτιστικό ασθενή, εμφανίστηκαν μετά από χρόνια κοριοί και ψώρα!

Αδιαφορία

Ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει νοσηλευόμενος αυτιστικός στο ψυχιατρικό νοσοκομείο, ο οποίος παραμένει δεμένος στο κρεβάτι. Παρά τις εκκλήσεις εδώ και ένα χρόνο και τις δεσμεύσεις για μεταφορά σε ειδικό ξενώνα, όπως επισημαίνει το σωματείο των εργαζόμενων, η αναλγησία των ιθυνόντων συνεχίζει να ταλαιπωρεί τον νεαρό και το προσωπικό του νοσοκομείου.

Η κατάσταση αυτή αποτελεί απειλή τόσο  για τον ίδιο με πιθανότητα αυτοτραυματισμού όσο και για τους εργαζόμενους καθώς το παιδί είναι επιθετικό αφού νοσηλεύεται σε ακατάλληλο περιβάλλον μαζί με 30 ψυχικά ασθενείς.

Το νοσοκομείο έχει ενημερώσει σχετικά τον Εισαγγελέα επισημαίνοντας ότι Δρομοκαϊτειο δεν διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές να φιλοξενεί τέτοια περιστατικά, ενώ κινδυνεύει η ζωή του λόγω της εξαντλήσεως από την  συνεχή υπερδιέργεση  αλλά και από τους υπόλοιπους νοσηλευόμενους , παρανοϊκούς σε οξεία φάση.

Οι εργαζόμενοι κάνουν για ακόμη μια φορά έκκληση καθώς χθες ξήλωσε το κρεβάτι που είναι στερεωμένο στο δάπεδο.

Οπισθοδρόμηση

Δεκαετίες πίσω γύρισε το νοσοκομεία μετά την καταγραφή επανεμφάνισης κοριών και ψώρας. Ως εκ τούτου, λουκέτο μπήκε στο τμήμα εισαγωγών  όπου εντοπίστηκαν κοριοί, ενώ πιο συχνά, καθημερινά είναι τα «χτυπήματα» ψώρας.

Το σωματείο υποστηρίζει ότι η εμφάνιση των συγκεκριμένων ασθενειών είναι αποτέλεσμα άθλιων συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών στα hot spot. Εκτιμάται ότι στο Δρομοκαίτειο εισάγονται κάθε μήνα 30 πρόσφυγες και μετανάστες που διαβιούν στα hot spot.

Υποστελέχωση

Το σωματείο διαμαρτύρεται ότι «η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου». Ενδεικτικό είναι ότι  ετησίως εισάγονται 3.000 ασθενείς, συγκεκριμένα με εισαγγελική παραγγελία οι 2.000 (διεγερτικοί, επικίνδυνοι).

Στις 1.400 οργανικές θέσεις υπηρετούν 420 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, εκ των οποίων οργανικών θέσεων το 70% είναι ακάλυπτες.  Επομένως, αναλογεί ένας ή δύο νοσηλευτές για 30 ασθενείς σε τμήματα οξέων περιστατικών στη βάρδια. Σε όλα αυτά πρέπει να συνυπολογιστεί το Δρομοκαϊτειο εφημερεύει δύο φορές την εβδομάδα.

 

Virus

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here