Από την Fast Finance ΑΕΠΕΥ
Η ΑΛΦΑ κάνει προσπάθεια να κερδίσει το χαμένο έδαφος στον τραπεζικό και να δει το 1,75, που έχει στόχο. Η ΓΕΚ, ατάραχη, στον στόχο του 14,40, χωρίς να έχει καν ανακοινωθεί το νέο της θυγατρικής. Η ΕΥΔΑΠ κάνει προσπάθεια και πάλι να μπει στη ζώνη του 7.
Η ΑΡΑΙΓ, πλέον, σε προ κρίσης επίπεδα, σηκώνει όγκους, ψάχνοντας το 10,70. Ο ΜΥΤΙΛ ίσως είναι και ο μεγαλύτερος «παίκτης» στο ταμπλό, μιας και εύκολα στέκεται πάνω από τα 30, ψάχνοντας τα 32, με το Λονδίνο μπροστά του.
Η ΛΑΜΔΑ «ξύπνησε» από τον λήθαργο των τελευταίων ετών, θέλοντας να κερδίσει και πάλι τα επίπεδα της ΑΜΚ σε πρώτη φάση. Η ΔΕΗ, σταθερά πάνω από το 10, δεν έχει δείξει ακόμα τίποτα από αυτά που μπορεί. Ο ΟΤΕ, αντίστοιχα, είναι ανοδικός σε εβδομαδιαίο, μετά από έναν χρόνο, θα ψάξει το 18,50 μεσοπρόθεσμα. Ο Όμιλος ΒΙΟ είναι δεδομένο ότι θα προσεγγίσει ξένους θεσμικούς.
Η διάχυση στη μεσαία, και όχι μόνο, κεφαλαιοποίηση συνεχίζεται. Τα ΠΛΑΘ «ξύπνησαν» μετά από καιρό, κάνοντας σημαντικό ράλι, ενώ και ο όμιλος της ΙΝΤΚΑ δοκιμάζει να σπάσει το 2,05. Η ΛΑΒΙ θυμίζουμε ότι έκανε ΑΜΚ στο 0,34 και με τη διάσπαση του 0,46 έχει ανοίξει τον δρόμο για το 0,70.
Μέρα με τη μέρα, βλέπουμε «νέο αίμα» στην αγορά, τόσο από θεσμικούς όσο και από μικροεπενδυτές που επιστρέ- φουν μετά από χρόνια. Ο Γενικός Δείκτης, τώρα, έχει αντί- σταση βραχυπρόθεσμα στο 1.274 και κύρια στήριξη στο 1.243. Θυμίζουμε ότι η αγορά είναι σε υπεραγορα- σμένες ζώνες, παρ’ όλα αυτά το νέο χρήμα δεν την αφήνει να προβληματιστεί.
Το ΧΑ διανύει μία από τις ωριμότερες περιόδους στη σύγ- χρονη χρηματιστηριακή ιστορία. Διάχυση ρευστότητας, πολυφωνία, ανθεκτικότητα στα πτωτικά σκέλη, αυξημένη (τηρουμένων των αναλογιών) συναλλακτική δραστηριό- τητα στην άνοδο και άλλα πολλά. Τα stop μας σε ημερή- σιο θα έρθουν σε πολύ κοντινότερα επίπεδα τις επόμενες μέρες.
Από ΧΡΗΜΑ WEEK