Πρόταση ώστε να γίνει μία μελέτη για το πώς η Ελλάδα μπορεί να εξασφαλίσει περισσότερους οδικούς τουρίστες από την Κεντρική Ευρώπη υπέβαλαν οι τουριστικοί φορείς στον νέο υπουργό Βασίλη Κικίλια.
- «Τα 10 εκατ. τουριστών μπορούν πολύ εύκολα να γίνουν 13 ή 14 εκατ. και αλλάζει το πλαίσιο όσον αφορά τον οδικό τουρισμό», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος.
- «Πρέπει να δούμε τον ευρωπαίο τουρίστα που έρχεται στη χώρα μας οδικά και όχι μόνο από τα Βαλκάνια. Από τη Γερμανία έρχεται κάποιος σε 12 ώρες όταν ήθελε 2 μέρες.
- Σημαντικός είναι και ο τουρισμός περιήγησης ή αυτοκινούμενος.
- Ο τουρισμός αυτός έφερε συνολικά 10 εκατομμύρια τουρίστες το 2019 είναι αυτός που μπορεί να ανασάνει την επαρχία.
Σκεφτείτε χώρες όπως Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Ιταλία από όπου μπορούν να έρθουν τουρίστες με λιγότερο κόστος. Απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο είναι να χρηματοδοτηθούν οι επενδύσεις στα χερσαία σύνορα».
Σημειωτέον ότι ο οδικός τουρισμός ήταν αυτός που ξεκίνησε τη σεζόν από το Μάιο- Ιούνιο και βοήθησε πολύ και τη Βόρεια Ελλάδα.
Μάλιστα, ακριβώς το γεγονός ότι σταματά μετά τις 15 Σεπτεμβρίου ο οδικός τουρισμός από τα Βαλκάνια είναι και ο λόγος που οι κρατήσεις στους εν λόγω προορισμούς υπολείπονται από το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και μετά σε σχέση τουλάχιστον με τους προορισμούς της Νότιας Ελλάδας.
Ειδικά πάντως για τη Χαλκιδική η ‘’παρτίδα’’ για το Σεπτέμβριο σώζεται και από αέρος, αν ληφθεί υπόψη ότι το αεροδρόμιο “Μακεδονία” εξακολουθεί να φέρνει κόσμο, έρχονται πτήσεις από τη Γερμανία ιδιαίτερα και κατά δεύτερον από τη Βρετανία, με αποτέλεσμα η μέση πληρότητα στα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής να είναι σήμερα στο 70%.