Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε το Fireside chat του 12th Digital Banking Forum #dbfo25  με ομιλητή τον κ. Σωκράτη Πλούσα, Ιδρυτής και CEO, ΚΝΕΧ (πρώην FUND4ALL) και συντονιστή τον κ. Δημήτρη Μαλλά, Δημοσιογράφος.

Ο κ. Πλούσας μεταξύ άλλων ανέφερε:

Στο παρελθόν ασχοληθήκαμε με το funding. Aυτός ο κύκλος έκλεισε, δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε την παλτφόρμα που σχεδιάζαμε κι έτσι κάναμε ένα re-launch, αλλάξαμε τον τρόπου που δουλεύουμε και το offer μας στην αγορά.

Είμαστε μια fintech που από το 2020 ξεκινήσαμε τα πρώτα μας έργα στο Λονδίνο. Ήμασταν πρότζεκτ μάνατζερ και το πρώτο έργο μας ήταν με μια εταιρεία πληρωμών, ενώ το δεύτερο και το τρίτο με ΕΜΙ.

Αυτο τώρα το αλλάξαμε κατ’ επιλογή κάναμε 3-4 φορές το ίδιο πράγμα και τώρα όλο αυτό επιδιώκουμε νε το μετατρέψουμε σε προϊόν, μια πλατφόρμα APIs που να είναι γρήγορη, compliant και safe.

Πλέον ένας οργανισμός θα χρειάζεται έναν product owner κι εμάς για μια σειρά εργασιών όπωςσ το confirmation of pay, ενώ όλα τα capabilities είναι πάνω στην πλατφόρμα.
Εμείς βάζουμε την εμπειρία και οι οργανισμοί με διαφορετικά data sets μπορούν να φτιάξουν καινούργια πράγματα.

Μας ενδιαφέρει επίσης πολύ το retail, να μπορεί δηλαδή μια αλυσίδα λιανικής να προσφέρει χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Όσοι μπαίνουν σε αυτό τον κλάδο, μπαίνουν καλά, αρχίζει το embedded fintech και χρησιμοποιείται αρκετά. Εμείς τους δείχνουμε πώς να χρησιμοποιήσουν το Api για το supply chain τους, τα supply payments και τα logistics τους.

Όλο αυτό από την αρχή χτίστηκε στη λογική του ΑΙ. Φιλοδοξούμε να είμαστε ΑΙ natives και προς την κατεύθυνση αυτή μας βοηθά η Μicrosoft μέσω του AI fintech accelerator μαθαίνουμε μαζί τους πολλά πράγματα, μέσω εργαλείων που μας διατίθενται. Πρόκειται για μια τεράστια γκάμα εργαλείων που δημιουργεί ένα trigger για το τι μπορώ να κάνουμε με αυτά.

Αυτό που έχει πολύ ενφιαφέρον είναι επίσης το agenting και εμείς επιθυμούμε να χρησιμοποιούμε agents που να δημιουργούν τα APIs μας.

Πολύ μεγάλες προκλήσεις αποτελούν το agenting και το orchestration. Επιπλέον, η ασφάλεια αποτελεί το πιο βασικό πρόβλημα, που ενδεχομένως να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε αργότερα.

Στις 8 του Μάη παρουσιάζουμε το προϊόν μας, έχουμε ξεκινήσει τη συνεργασία με τη Μicrosoft και την Nvidia η οποία έχει δείξει ενδιαφέρον στο κομμάτι των agents. Είναι μια πολύ σοβαρή έκπληξη, το γεγονός ότι η Nvidia ενδιαφέρθηκε για εμάς, χτίζουμε users stories μαζί.

Γενικά αυτό που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να “πουλάμε”, κατέληξε.

©Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος/PHOTOPRESS Θ&Α Αναγνωστόπουλοι