Το gap μεταξύ της έκθεσης στον κίνδυνο φυσικών καταστροφών και του ποσοστού ασφαλιστικής κάλυψης, ολοένα και βαθαίνει, σε όρους δολαρίου, διαπιστώνει η Swiss Re.
Tο χάσμα πλέον διαμορφώνεται στα 368 δισεκατομμύρια δολάρια και σύμφωνα με τη Swiss Re η οποία ανέφερε ότι τα catastrophe bonds και τα resilience bonds είναι πολύτιμα εργαλεία ανάπτυξης.
Αυτό συμβαίνει επειδή η αύξηση της έκθεσης ξεπερνά τις αυξήσεις ανθεκτικότητας σε όλο τον κόσμο, αφήνοντας περίπου το 76% της έκθεσης σε φυσικές καταστροφές απροστάτευτο από την ασφάλιση και την αντασφάλιση.
Συνολικά, το παγκόσμιο χάσμα ασφαλιστικής προστασίας έχει επίσης διευρυνθεί, καταδεικνύοντας την ανάγκη για τη διοχέτευση πολύ μεγαλύτερου ασφαλιστικού κεφαλαίου προκειμένου να συγκεντρωθούν οι παγκόσμιες ανάγκες ανθεκτικότητας.
Η νέα έκθεση από την ερευνητική μονάδα sigma της Swiss Re διαπιστώνει οι ανάγκες για την κάλυψη των παγκόσμιων κενών προστασίας έναντι φυσικών καταστροφών, προστασίας καλλιεργειών, θνησιμότητας και ασφάλισης υγείας θα απαιτούσε 1,8 τρισεκατομμύρια δολάρια σε ασφάλιστρα ετησίως, ένα ποσό-ρεκόρ.
Η Swiss Re σημειώνει ότι αυτό το χάσμα ασφαλιστικής προστασίας έχει αυξηθεί σωρευτικά κατά 20% τα τελευταία πέντε χρόνια, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης από την οικονομική ανάπτυξη και τις επιπτώσεις του πληθωρισμού.
Περισσότερα στο insuranceworld.gr